Hobby

Gezellig een dagje uit samen met familie of vrienden EN gratis entree! Van vrijdag 15 t/m zondag 17 maart 2013 wordt in de Zeelandhallen de tweede editie van de Lente TUIN en Woon Beurs georganiseerd.

Drie dagen lang worden bezoekers in de Zeelandhallen getrakteerd op het mooiste aanbod van producten en diensten op het gebied van wonen en tuinen.

De passie voor motorrijden, dat is wat de SMvG wil uitdragen. Motorrijden ondanks beperkingen. Motorrijden met een prothese, een ondersteunende orthese of een aangeboren beperking. Op een aangepaste motor. De mensen achter de SMvG hebben het zelf ervaren of zijn er nauw bij betrokken.

De SMvG kan adviseren en bemiddelen in een onderzoek of motorrijden met een handicap binnen de wettelijke bepalingen mogelijk is.

Hier weer een bijdrage van Erna Vanbeselaere.
Zij heeft nu een paar spelende kinderen gemaakt. Zij heeft dit net zo gedaan als het clowntje maar nu ongeveer 1 meter groot. Die heeft ze dan behandeld met Powertex laten drogen en kleertjes gemaakt, in Powertex gedaan en gekleed goed laten drogen en vernist met brons dan een plaatsje gemaakt in de tuin en zie het resultaat.

 

 

 

Omdat de kerstboom met sfeervolle lichtjes uit de woonkamer is verdwenen maar omdat we toch wat groen ( en misschien wat lichtjes) willen heb ik 2 voorjaarsstukken gemaakt
De een simpel en de ander wat moeilijker.

Voor het simpele stuk heb je nodig
een houten dienblaadje
2 hyacintenbollen
mos
witte sierappels
een grillige tak
2 platte schelpen en een wit belletje en een takje klimop

ImagePapier-maché is een materiaal op basis van papier met lijm. Het voordeel van papier-maché is dat er gemakkelijk werkstukken met een grillige vorm van gemaakt kunnen worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om decorstukken, maskers of ornamenten van te maken. Het is echter niet erg sterk. Het is ook geschikt als materiaal voor creatieve activiteiten. Papier-maché komt uit het Frans en betekent eigenlijk "gekauwd papier".

Bereidingswijze:
Papier-maché wordt gemaakt door met lijm (bijvoorbeeld stijfsel of behangplaksel) papier (bijvoorbeeld krantenpapier)op een mal te plakken. Dit doet men meestal met enkele lagen en dan kan het drogen. Als de papier-maché gedroogd is, is het werkstuk klaar. Hierna kan men het eventueel nog navormen, bijvoorbeeld door te verven of erin te knippen.

Bekijk ook ons artikel over Kunst met papie-maché

Image

Benodigdheden bij dit voorbeeld:
• Polymeerklei (bakklei)in huidskleur, bv.:Fimo soft, Sculpey, Living Doll of Prosculpt.
• metaaldraad voor de versteviging.
• Glasoogjes 3 mm.
• Bluchpoeder.
• Mohair

Heeft u ook mooie of leuke objecten gemaakt en wilt u deze ook tonen aan onze lezers, geef deze dan aan ons door dan zullen wij ook uw werkstukken op onze site zetten.

Heeft u nog tips over werken met een bepaald materiaal, ook deze zijn van harte welkom! U kunt dit doorgeven door gebruik te maken van de contactgegevens boven aan de site.

ImageInlijsten, altijd een probleem met aquarellen, grote kans op bobbels, papier zit eigenlijk nooit lekker strak in de lijst. Op deze pagina laat ik u zien hoe u dit enigszins kunt voorkomen...

Geschreven door Adri Hello

Het enige wat u eigenlijk echt nodig hebt is een goed passe-partout mes. Een tijdje geleden heb ik een mes van Logan gekocht, dit bestaat uit een stalen liniaal en een mes waaronder u in een hoek van 45 graden kunt snijden. Zo'n liniaal en mes is niet echt goedkoop, zo rond de 70 euro, maar je zal zien dat hij je geld dubbel en dwars opbrengt, vooral als u veel passe-partouts wil maken voor een expositie of zo.

Verder heeft u aquarel tape, een Stanley mes, zeem, potloodje en uiteraard passe-partoutkarton nodig.
Goed het is tijd om aan de slag te gaan.

Het jaar 2013 is uitgeroepen tot ‘jaar van de creativiteit'!
Dé Beursorganisatie heeft de lentekriebels al helemaal te pakken en roept 2013 uit tot ‘het jaar van de creativiteit'! De lente begint met een groot creatief feest in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch op 21, 22 en 23 maart. Met maar liefst twee creatieve beurzen: De Creatieve Hobby- en Handwerkdagen en de Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen. ‘Doe het lekker zelf!' Dat is het motto.

 

De 30e Betoverende Paaseieren Verkoopexpositie is terug in Velp.

zaterdag 16 en zondag 17 maart 2013
Met veel genoegen kunnen we u melden dat de Paaseieren verkoopexpositie weer terug is in Velp.
Op een zeer vertrouwde plek, "Landgoed Larenstein" Velp. in het gebouw Helicon.
Tijdens deze 30e feestelijke Internationale Paaseieren verkoopexpositie zullen bijna 40 Nationaal en Internationale Top eierkunstenaars hun nieuwste creaties tonen en u er graag over vertellen.

'En route' met globetrotters, pelgrims en avonturiers Trektochten door Lapland, overleven in de Canadese wildernis en pelgrimstochten naar Santiago en Rome. Een ongekende variatie kenmerkt het lezing- en workshopprogramma van de negende Fiets en Wandelbeurs, die in het weekend van 9 en 10 februari 2013 plaatsvindt in de Amsterdam RAI.

ImageHieronder wat beeldjes gemaakt van speksteen en albast die zijn ingezonden door Joke Haring.

Heeft u ook mooie of leuke objecten gemaakt van speksteen en wilt u deze ook tonen aan onze lezers, geef deze dan aan ons door dan zullen wij ook uw beeldjes op onze site zetten.

Heeft u nog tips over werken met speksteen, ook deze zijn van harte welkom! U kunt dit doorgeven door gebruik te maken van de contactgegevens boven aan de site.

Workshops in Nederland !
Zie ook de Ariadne at Home van april 2009, Libelle no. 42 van 9 october 2009, Hobby Handig van januari 2010 en Buitenleven van februari 2010.

NIEUWE WORKSHOPS IN AMERSFOORT

Kijk op de site van Rozen van Papier voor inschrijvingen of bel 00 33 6 74 06 15 24

 

 

 

ImageLees de onderstaande tips aandachtig door voor een optimaal resultaat van uw canvasschilderij.

Om een canvas schilderij te maken is het van belang dat de afbeelding van hoge kwaliteit is. Hoe scherper de afbeelding is des te mooier is het resultaat. Een goede belichting van de foto zal zeker van invloed zijn.

Let er ook op dat de randen mee bedrukt worden, dat houdt in dat er een deel van de door u aangeleverde foto/illustratie op de rand van de lijst zullen komen.
Als er dus een gezicht of bijvoorbeeld tekst heel dicht op de rand staat dan kan dat dus aan de zijkant van het doek komen te staan.

Bij gebruik van een 2cm dik frame valt er rondom de afbeelding ongeveer 2 cm op de rand van het doek.
Dat deel is dus niet zichtbaar op de voorzijde geprint maar valt op de zijkant van het doek.
Bij gebruik van een 4 cm frame wordt dit zelfs +/- 4,5 cm rondom wat op de rand valt.

Image

Hier nog wat nieuwe kleurplaten om de kinderen bezig te houden. Een mooie zeilboot kleuren, een paard dat steigert of een paardje dat slaapt. Misschien moet er wel een mooi kasteel gekleurd worden. Staat hier niets voor jullie bij kijk dan ook nog even op kleurplaten van Bob de Bouwer.

Heeft u ook nog leuke kleurplaten, geef deze dan aan ons door dan zullen wij ook deze zeker op de site plaatsen.

ImageMaak uw eigen borduurpatroon

Hier kunt u uw foto's omzetten om ze zelf te borduren.
U kunt uw foto of tekening omzetten in drie stappen:
Upload uw eigen materiaal of click op een afbeelding in de gratis patronen galerie.
Voer eventueel nog wat bewerkingen uit voor een beter resultaat.

 

 

fluitspeler_200Hier nog een bijdrage van Erna Vanbeselaere, de fluitspeler.

Heeft u ook leuke werkstukken gemaakt van Powertex, geef dit dan aan ons door wij zullen dan dit ook op deze site plaatsen. Onder de leukste inzenders verloten wij weer wat vrijkaarten voor een evenement wat in de komende periode gegeven wordt!

 

 

 

De Gallery van Powertex is weer uitgebreid met een herder gemaakt door Erna Vanbeselaere.
Wilt u ook een zelf gemaakt werkstuk op deze site geplaatst zien, stuur dit dan aan ons door en wij zullen het op deze site plaatsen.

Succes
Redactie VoorPlussers

 

 

 

Een voederhuisje maken van afvalmaterialen.

In deze tijd vinden de vogels het lekker als zij een plekje hebben waar ze toch aan eten kunnen komen. U wilt ook wel een plek hebben waar de vogels kunnen eten en waarvan u weer kunt genieten van het spektakel wat u dan te zien krijgt. Mogelijk heeft u al vetbollen in huis maar weet niet waar u ze moet ophangen. Wij hebben nu wel een zeer eenvoudige oplossing om een leuk vogelvoederhuisje te maken. Wij hadden nog wat restmaterialen en hebben hiervan een leuke voederplek gemaakt!

COLOR TOWER

Nodig:
Styrofoam, Acrylic One, zaagje, uitschuifmes, rasp,schuurpapier,schuursponsje, kwastje varkenshaar, poppenklei, acrylverf, penselen, vernis, wegwerphandschoenen, wegwerp bekers.
Mijn COLOR TOWER heb ik gemaakt van styrofoam, ofwel beeldhouwerschuim. Dit is een heerlijk materiaal om allerlei vormen van te maken. Je kunt het zagen, snijden, schuren.
Een blok schuim is in verschillende maten te koop in zaken voor kunstenaarsbenodigdheden en in internetshops.

Voordelige kwaliteitsfietsen en een breed assortiment aan fietsen, service en lage prijzen maken deze online fietsenwinkel zo uniek! Zij bewijzen dat lage prijzen, kwaliteit en een service prima samen gaan.

Breed assortiment

Omdat zij een online fietsenwinkel zijn hebben zij minder kosten dan een regulieren fietsenwinkel, hiervan laten zij u direct meeprofiteren. Deze online fietsenwinkel behoort met haar prijzen tot één van de laagste van Nederland.

Image

Heeft u nog een oude vitrinekast staan en u wilt een mooi poppenhuis maken dan kunt u nu aan de slag.

Maten van de kast, 133 cm hoog, 89 cm breed en 43 cm diep.
Hoogte van elke verdieping 25 cm, schaal 1 op 12.
Van de bestaande vitrinekast de ombouw verwijderen en even weg zetten., die wordt later om het poppenhuis gezet. Een werktekening maken van wat u er allemaal in wilt hebben. Waar wilt u het licht hebben, wat voor meubeltjes wilt u erin hebben etc.
Waar moeten de sleuven voor de elektriciteit komen.

Zelf een bessen/rozenbottelhart maken

Je hebt nodig
Diverse bessen en rozenbottels in verschillende kleuren van groen tot rood oranje blauw of zwart.
Je vindt ze in eigen tuin park of bos.
Verder heb je een dik stuk ijzerdraad nodig en dun ijzerdraad om te omwikkelen.

Het zijn 2 paddenstoelen een met mos en een met bladeren als hoedje.

Vooraf is het handig om een boswandeling te maken daar liggen vaak omgevallen bomen waar je takken van af kan halen en bladeren in overvloed of misschien heb je net je berkenboom in de tuin gesnoeid?

Je hebt verder nodig
kippengaas
ijzerdraad
lijmpistool met lijm
pot met een heide plantje
platmos en Salim

RSS / Twitter