Hobby

26 oktober t/m 23 december 2012


ZOVER HET OOG REIKT, solo-expositie en boekpresentatie ter gelegenheid van de 80e verjaardag van landschapschilder Gerard Koster.
Op het Hogeland van Groningen, vlakbij de Waddenkust, woont en werkt landschapschilder Gerard Koster.

In het weekend van 19 t/m 21 oktober vindt de Nationale Bloembollenmarkt in het Oranje Nassau Paviljoen op Keukenhof plaats. Tevens wordt gelijktijdig het 49ste Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs en studententeams gehouden in het Willem-Alexander Paviljoen.

Nationale Bloembollenmarkt

Tientallen kwekers die zich hebben toegelegd op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen, bieden hun producten aan.

Niets leren alles zelf ontdekken.

Een dag op bezoek bij canon en verkocht!
Een super de luxe spiegel reflex camera gekregen en hup de wijde wereld in.

Van kinderen, dieren, natuur tot portret en zelfs huwelijken!
Niets is spannender om dat vast te leggen voor eeuwig, een liefde tussen twee mensen die elkaar eeuwige trouw beloven.
Al thuiskomend natuurlijk niet kunnen zeggen dat de KUS nu net niet is gelukt.
Dus stiekem gevraagd of deze over mocht.
Dit was overigens geen probleem, natuurlijk!

Liefhebbers van poppen, miniaturen, beren en poppenhuizen opgelet! Bent u gek op allerlei soorten poppen? Bent u op zoek naar nieuwe miniaturen voor uw poppenhuis? Zoekt u een mooie beer die u cadeau kunt geven? Of wilt u zelf beginnen met het bouwen van een poppenhuis, maar weet u niet hoe u moet beginnen? Kom dan op 6 en 7 oktober naar de Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs in Rijswijk.

Persbericht,2012
Breibeginner of gevorderde wolverwerker? KreaDoe en innocent drinks roepen iedereen in Nederland op om één of meerdere mini-mutsjes te breien en deze in te leveren op het innocent Breiplein op hobbybeurs KreaDoe 2012. De breiwerkjes komen vervolgens in januari 2013 op de doppen van de smoothie-flesjes van innocent in het schap. Van iedere goedgemutste smoothie gaat 0,20 eurocent naar het Nationaal Ouderenfonds. KreaDoe vindt plaats van 31 oktober tot en met 4 november 2012.

Persbericht

Maandag, 3 september 2012 - De voorrondes van het Nederlands Kampioenschap LEGO® stenen bouwen zijn in volle gang. Door heel Nederland kunnen kinderen overal mee doen aan verschillende LEGO bouwwedstrijden. De winnaar van iedere LEGO voorronde mag mee doen aan de Nederlands Kampioenschappen LEGO stenen bouwen 2012, die plaatsvindt op 20 oktober 2012 tijdens LEGO WORLD in IJsselhallen Zwolle.

 

Onder het lint kan je foto's en of kaarten ophangen.

Je hebt nodig:

een canvas schilderij b.v 40 x 50 cm (action.xenos)
een leuk stuk stof
ik heb 2 soorten gebruikt een doorzichtig stuk stof en een effen stuk katoen
vlieseline bv wat ze voor wasemkap gebruiken
een nietmachine
lint en knopen
naald en draad

Hoe vaak wordt er door de (klein)kinderen niet gevraagd om geld op een verjaardag. Niks leuk om te geven! Vaak wordt er wat lekkers bijgegeven zoals een reep chocola. Maar ook dan is het nog niet echt een leuk feestelijk cadeautje. Het wordt al een stuk leuker als je de chocoladereep versierd! Met wat vrolijke papiertjes en bloemetjes wordt het al gauw een feestelijk cadeautje!

 

Donderdag 16 augustus 2012 - LEGO® WORLD is het grootste LEGO spektakel ter wereld en zal dit jaar voor de 12de keer plaatsvinden. Van woensdag 17 t/m dinsdag 23 oktober 2012 kun je in de IJsselhallen in Zwolle wederom genieten van 6 grote hallen met heel veel LEGO bouwplezier, miljoenen LEGO steentjes, levensgrote LEGO bouwwerken, LEGO bouwwedstrijden, een bioscoop, spectaculaire attracties en bekende artiesten!

 

Het borduren van je eigen wenskaarten is een ontspannende en boeiende bezigheid.
De resultaten wekken altijd veel bewondering bij anderen maar natuurlijk ook bij jezelf.

Benodigdheden voor kaartborduren:
Gebruik een kleine gewone naald met punt nr. 11 of 10.
Geen borduurnaald gebruiken, met stompe punt, deze zijn te dik en scheuren de gaatjes in het karton uit. Prikpen (pergamano), priklap (vilt of zwaar schuimrubber), Schaartje, Liniaal, Plakband, Hobbylijm. Borduurgaren.
Gebruik voor het borduren bij voorkeur machine-borduurgaren (b.v. Madeira, DMC, Sulky of Gütermann.) Deze merken hebben ook metallic garens (met metaalglans) en garens met verlopende kleuren welke ook geschikt zijn.
Deze garens zijn alle op klosjes verkrijgbaar. (strengen DMC, kan ook maar deze gaat eerder pluizen)

 

Laats was ik op Haarzuilens tijdens het fleurig event en daar heb ik een workshop bloemschikken met 1 bloem gevolgd met hieronder het resultaat.
De inzender van dit artikel dingt hiermede weer mee naar twee vrijkaarten voor het evenement Kerstcreaties.
Wilt u ook kans maken op twee gratis kaarten, stuur dan ook een leuk verhaal over uw hobby op vergezeld van meerdere foto's en ook u komt dan in aanmerking voor deze actie!

 

Het Crea Weekend van 14, 15 & 16 september in Rijswijk biedt alles op het gebied van creatieve hobby's. Het is mogelijk om vele producten aan te schaffen voor bijvoorbeeld mozaïeken, decopatch, kaarten maken of scrapbooken. Naast verkoop van hobbymaterialen kan er deelgenomen worden aan workshops of kunnen demonstraties bijgewoond worden.

 

 

Persbericht
Woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november 2012
Jaarbeurs Utrecht, hal 7 en 8.
Zaterdag 9 juni is het een hele speciale dag voor iedereen die houdt van wildbreien. Dan is het namelijk ‘International Yarn Bombing Day 2012'. Dit betekent mooie breicreaties in de buitenlucht. Lantaarnpalen, beelden, bomen, fietsen en relingen worden bebreid met wol.

Om iets met kleinkinderen te doen tijdens de vakantie kun je zeepkettingen maken met ze. Knutselen met oma is altijd leuk, zeker als het nog bruikbaar is.
Een leuk idee om dit in de vakantieperiode met ze te doen.
De maakster van dit leuke werkstuk maakt weer kans op twee van de vele vrijkaarten die wij tot onze beschikking hebben voor een of andere beurs of fair die op onze site staan!

ImageHier nog een artikel aangeleverd door Joke Haring.

Heeft u ook mooie of leuke objecten gemaakt van speksteen en wilt u deze ook tonen aan onze lezers, geef deze dan aan ons door dan zullen wij ook uw beeldjes op onze site zetten.

Heeft u nog tips over werken met speksteen, ook deze zijn van harte welkom!

U kunt dit doorgeven door gebruik te maken van de contactgegevens boven aan de site.

ImageJaap Huizing is een van de kunstenaars die zijn werk in de beeldentuin van "De Vlinder" tentoonstelt. Hij maakt houten beelden en gebruikt hiervoor eikenhout en acaciahout.

Hij begint het werkstuk eerst met de kettingzaag te bewerken totdat hij een stuk hout over hout waarin hij iets ziet en verder mee aan de slag kan.
Daarna komt de afwerking door middel van het hakken met een hakmes en beitel. Verder gebruikt hij ook een slijptol om het mooi glad te schuren.
Om het nog fraaier te maken en voor de moeilijke plekken gaat hij met scherp glas aan de slag en dan polijsten.

ImageWil je ook wat meer weten wat voor soort kanaries er zijn, je hebt er al het nodige over gehoord, maar je wilt er nu meer van weten. In dit artikeltje wat meer informatie in hoofdlijnen over kleur kanaries.
We onderscheiden een tweetal hoofdgroepen: VETSTOF en PIGMENT vogels.
Vetstof vogels zijn streeploos.

Momenteel voorkomende kleuren zijn: GEEL , ROOD en WIT.

 

 

 

Elk dier heeft zijn eigen karakteristieke bewegingen, bouw en karakter.
Dat maakt het tekenen van dieren iets lastiger dan je in eerste instantie zou denken.
En omdat de meeste dieren nu eenmaal veel bewegen moet je het dier meestal vrij snel tekenen.

 

 

 

Momenteel is het werken met papier-maché een ware rage. Je kunt geen hobby site openen of men heeft het over papier-maché. Poppen, dieren,varkens kippen zelf kunst wordt er gemaakt van papier-maché.
Ook op deze site hebben wij diverse artikelen staan over papier-maché.
Wilt u ook wat gaan maken van papier-maché of weet u niet hoe u papier-maché moet maken dan kunnen wij u een eind op weg helpen.
Samenwerking De Kleine Plantage en Galerie Het Raadhuis

In het kader van de Tuin & Kunst Tiendaagse 2012 organiseren De Kleine Plantage en Galerie Het Raadhuis 2 workshops buiten schilderen.
Groningen heeft veel te bieden op het gebied van tuinen. Stad en provincie kennen vele bijzondere, soms eeuwenoude tuinen zoals borgtuinen, slingertuinen, kloostertuinen, de Hortus in Haren en Domies Toen in Pieterburen.

Hier weer een leuk idee om een bijzondere krans te maken.
De maakster van dit leuke werkstuk maakt weer kans op twee van de vele vrijkaarten die wij tot onze beschikking hebben voor een of andere beurs of fair die op onze site staan!
Wilt u ook kans maken op twee gratis kaarten, stuur dan ook een leuk verhaal over uw hobby op vergezeld van meerdere foto's en ook u komt dan in aanmerking voor deze actie!

 

RSS / Twitter