Hobby

PERSBERICHT

LEGO® WORLD 2012: EEN DAGJE UIT VOOR HET HELE GEZIN

Zwolle, mei 2012- In de herfstvakantie van 2012 vindt de 12de editie van LEGO® WORLD plaats in IJsselhallen Zwolle. Dit evenement is uitgegroeid tot het grootste kinderevenement ter wereld. Naast de gebruikelijke zes hallen wordt er dit jaar een extra hal bijgebouwd, speciaal om het voor meiden tijdens LEGO WORLD nóg leuker te maken.

 

Altijd zo'n ruige tuintafel willen hebben waar je met zijn allen aan kan zitten. Dan hebben wij voor u een beschrijving hoe u zo'n tafel zelf kunt maken!
Bepaal van te voren hoeveel stoelen u eronder wilt kunnen zetten, neem de breedte van deze stoelen op en wel zodanig dat er tussen de stoelen nog wat ruimte zit om de stoelen gemakkelijk onder te schuiven!

Leuk voor Koninginnedag of als voetbalkrans bij het EK 2012.
Hier nog een last minute knutsel.
De inzender van deze knutsel maakt weer kans op twee van de vele vrijkaarten die wij tot onze beschikking hebben voor een of andere beurs of fair die op onze site staan!
Wilt u ook in aanmerking komen voor twee vrijkaarten, stuur dan ook een leuk verhaal over uw hobby op vergezeld van meerdere foto's en ook u komt dan in aanmerking voor deze actie! Wij krijgen meerdere gratis kaarten tot onze beschikking dus de kans is wel zeer groot dat u gratis naar een beurs kunt!

 

Iedereen kent ze wel. In een hoekje van het tuincentrum staan van die kleine potjes met cactusjes met van die namaakbloempjes erop geprikt. Geen gezicht. Je zou er verder aan voorbijlopen. Toch, als je wat beter kijkt zie je dat die cactusjes zo gek nog niet zijn. Je hebt ze in allerlei vormen en kleuren. Met lange doorns of juist haast zonder. Met haakdoorns waar je met je trui aan blijft hangen. Soms zie je ertussen exemplaren staan die zowaar echte bloemen hebben. Kijk, dan begint het er op te lijken.

 

 

Erna is weer eens actief geweest en heeft een leuke wanddecoratie gemaakt om buiten op te hangen.
Zij heeft hiervoor een vierkant kader gemaakt welke ongeveer 55 cm is. Zij heeft hiervoor oude planken gebruikt en behandeld met Powertex, zij vindt dat mooier dan een nieuw doek.

Zij is als volgt te werk gegaan:
Het kader gemaakt van oude planken, behandeld met powertex en laten drogen.
Gezicht opgelijmd, behandeld met Powertex.
Stof gedrapeerd en met Powertex behandeld en laten drogen.
Dan gebrushed met brons en blauw en weer laten drogen.
Vernissen en aan de achterkant een haakje bevestigen om het op te hangen.

Voor de Pasen was ik op zoek naar een nieuwe decoratie.
Nu had ik met de kerst leuke kerstballen gezien gemaakt van kant en ik heb dezelfde techniek gebruikt om de kanten eieren te maken.
Bij een kerstbal blaas je het ballonnetje minder hard op zodat je meer een bolletje hebt in plaats van een eivorm.
Maar ik heb de techniek dus toegepast voor een ei en het gaat als volgt.
Je hebt nodig:

Joke Heesters heeft weer wat gefreubeld met papydur.
Ze heet Truike en heeft een goed "voorkomen"!
Papydur is papier maché. Nog nooit met Papydur gewerkt, wilt u weten wat dit is?

Wat is Papydur?
Ook werk ik wel eens met papydur, dat lijkt een beetje op fijn papier-maché. Papydur wordt in zakken verkocht en is snel klaar voor gebruik. Het is een vlokkerig droog materiaal wat met water moet worden aangemaakt alvorens er mee geboetseerd kan worden. De kunst is om Papydur niet te vochtig te maken, omdat er dan slecht mee gewerkt kan worden, het is dan te papperig.


Deze eieren hebben een luxe uitstraling, door het holografisch, glitter en goudpapier wat er op verwerkt is, afgewerkt met plaksteentjes.

Benodigd:

*Snijmallen creatables LR0157 Decorative Elegantie, LR056 bloem en bladeren,
LR0192 Creatable leaves * lege ganzenei, 2 kippeneieren groot (Dubbeldooier)en klein
* diverse kleuren holografisch papier, glitter papier, goud papier * zijden roosjes, lila, roze en wit * houten sjoelschijf, houten gordijnringen, 3.4 cm. en 4.4. cm doorsnee * gouden kralen 1.2 cm. doorsnee * plaksteentjes goud, roze en lila * roze meeldraden * wit aquarel verf * tacky glue * papierlijm * olba lijmkit, olba ponstang, bloemen pons Q007 * schaartje
* stans/embos apparaat * klein handdoekje * pincet.

 

2008.06_Kasteelfeesten_023_kleinEen dagje genieten - een vrouwendag
Je bent gezond en je wilt lekker leven. Genieten van je leven. Het blije, vrije kind in jezelf weer meer tot uiting brengen.

Op zondag 9 augustus van 10u tot 17u begeleiden Christel Peeters en Min Spillemaeckers je.
Zij delen waar ze goed in zijn en waar ze plezier in hebben.Via kleien, in de stilte gaan, dans en beweging, vlechten komen we in het proces van je eigen persoonlijke groei en innerlijke ontwikkeling, gebaseerd op respect en vrijheid. Mogen zijn wie je bent, zonder oordeel. Het gaat om authentiek zijn.

 

 

Terug van weggeweest: Dé Noordelijke Hengelsportbeurs in Martiniplaza Groningen

Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april kunnen hengelsportliefhebbers hun hart ophalen tijdens de 8ste editie van Dé Noordelijke Hengelsportbeurs in Martiniplaza Groningen. Organisator Dirk Drent heeft alle support gekregen van groothandels, hengelsportwinkeliers en tientallen standhouders uit de hoek van visreizen, visboten, verenigingen, hengelsportmagazines en vele anderen om de grootste en gezelligste hengelsportbeurs van Noord Nederland neer te zetten.

 

Dabida is een kunstenaarsvereniging opgericht door een kleine groep poppenkunstenaars in 2006 met als doelstelling poppen en figuratieve kunst te promoten.
Tijdens de DABIDA Dag kunt u in de ruime, sfeervolle locatie van een gerestaureerde oude steenfabriek genieten van het recente werk van 22 poppenmaaksters uit Nederland en België.
Een speciale gast uit Duitsland die haar bijzondere werk deze dag laat zien en doorlopende demonstraties van poppenmaaktechnieken.
Voor de kinderen wordt er een leuke poppen-speurtocht georganiseerd.

Internationale Randstadeierbeurs Wassenaar wordt voor de 27e keer gehouden,
Zaterdag 17 en zondag 18 maart 2012 in het Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar, Zijdeweg 54, te Wassenaar.

Meer dan 40 Eierkunstenaars, Nationaal en Internationaal zijn hier aanwezig om u hun nieuwste creaties te tonen op eieren. Ook kunnen bezoekers een workshop bijwonen en zelf proberen en leren een ei te versieren.
Nieuwe bezoekers kijken hun ogen uit wat er allemaal met en op eieren gemaakt kan worden.

Twee dagen in de ban van het versierde Ei!

Zaterdag 10 en Zondag 11 maart 2012 zal voor de eerste  maal de verkoop expositie Kunst op Eieren worden gehouden inCultureel Centrum "de Twee Marken" te MAARN en op 17 en 18 maart 2012 voor de achtste maal in Hotel "Onder de Linden" te RODEN.

Waarom een expositie over een Ei?

Eierbeurs De Molen Van Sloten en Kuiperijmuseum

 

Zaterdag 25 en zondag 26 februari vindt er op de locatie in de Molen van Sloten en Kuiperijmuseum
de jaarlijkse eierenbeurs plaats.
Op deze expositie showen een groep kunstenaars hun miniatuurkunstwerkjes op Eieren.
Er is een grote variatie van technieken op diverse soorten eieren te zien.
Nieuwe bezoekers kijken hun ogen uit om te zien wat er allemaal voor prachtige kunstwerkjes op eieren gemaakt worden.
De kunstenaars zijn gaarne bereid u toe te lichten hoe zo'n kunstwerk tot stand komt.
Treffend is natuurlijk dat dit alles plaats vindt waar ook de audiovisuele presentatie is over het leven van Rembrandt van Rijn.

Op 15-16-17 maart gaan duizenden hobbyisten weer aan de slag met kaarten maken en scrapbooken in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch tijdens de Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen. De beurs is een begrip in hobbyland: deelnemers uit het hele land en zelfs van over de grenzen komen naar 's Hertogenbosch om hun nieuwe producten te presenteren. Bezoekers uit binnen- en buitenland, willen de beurs niet missen vanwege de nieuwste trends.

Arboretum Kalmthout staat bekend om haar winterbloeiende planten. Ieder jaar is het in januari en februari een drukte van jewelste in de Kalmthoutse bomentuin voor de spectaculaire bloei van de toverhazelaars. Uit heel Europa komen bezoekers dit unieke spektakel bewonderen. Door de milde winter staan veel planten al vroeger in bloei en gaat de tuin uitzonderlijk dit weekend al open voor bezoek.
De arboretumtuin staat op dit ogenblik al volop in bloei.

 

Een muntje heeft een bepaalde emotionele waarde. Je kan ze krijgen van firma's - clubs - brandweer - leger - binnenvaart - trouwen - geboorte - politie enz, en achter ieder muntje zit er een eigen verhaal aan vast. Waar komen ze vandaan en van wie komen ze, uit welk land komt het muntje, de winkelwagen munt kan je ook aan sleutels hangen (altijd handig, je hebt altijd je muntje bij de hand en hoeft nooit te zoeken, wel weer terug doen aan je sleutelbos!) maar ook verzamelen. En dat is prettig, zo leer je ook andere mensen kennen via post en internet.

 Hieronder een lijst met allerlei trucs, tips en wetenswaardigheden op hobby gebied.
De lijst is nog kort, maar iedereen wordt uitgenodigd om goede tips te delen met de andere bezoekers. Dit kunt u doen via de contactpagina.

Tip 1
Uiterst veelzijdig schilderen met acrylverf kent nauwelijks technische beperkingen. De toepassingen zijn zeer gevarieerd.

Tip 2
Acrylverf kan onverdund gebruikt worden. Het gebruik van mediums kan de mogelijkheden vergroten.

ImageBenodigdheden:
Je hebt ongeveer 10 meter staaldraad nodig
Kralen in allerlei maten
Haaknaald
Afhankelijk van hoe strak je haakt een haaknaald nr 2.5-4
Knijpkraaltjes
Ringetjes (oogjes)
Een slotje.
In plaats van gecoat staaldraad kun je natuurlijk ook ander draad of bv. leer kiezen.

De Gallery papier-maché is weer uitgebreid met een wel zeer leuke clown van Joke Heesters.
Heeft u ook leuke werkstukken gemaakt van papiermachee, geef dit dan aan ons door en dan zullen wij dit ook op deze site plaatsen.
Onder de leukste inzenders verloten wij weer wat vrijkaarten voor een evenement wat in de komende periode gegeven wordt!

Wilt u iets leuks voor de kinderkamer dan is dit zeker een idee!
kater_1_200.jpgDeze kater stond al een hele tijd ten halve om afgewerkt te worden, daarom is ook hier nog geen beschrijving van. Maar binnenkort gaat Joke iets maken waarvan een duidelijke beschrijving komt!

Heeft u ook leuke werkstukken gemaakt van papiermachee, geef dit dan aan ons door en dan zullen wij dit ook op deze site plaatsen. Onder de leukste inzenders verloten wij weer wat vrijkaarten voor een evenement wat in de komende periode gegeven wordt!


bij Galerie Het Raadhuis in Eenrum
Schilderen als de Ploeg, met vlotte, rake toets. U kunt het leren onder
inspirerende leiding van Theo Onnes en Antje Sonnenschein.
U krijgt daarbij veel persoonlijke aandacht en uitleg.
Het kan een kennismaking zijn, maar ook verdiepend werken voor meer ervaren schilders.
En het creatieve resultaat neemt u natuurlijk mee naar huis. Een uniek aandenken aan een inspirerende dag!

RSS / Twitter