Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Door een gekantelde vrachtwagen is maandagochtend in het Noord-Hollandse dorp Zwaag (gemeente Hoorn) 15.000 liter eigeel op de straat terechtgekomen. De politie noemt het een "bijzonder gezicht".
  2. De politie in de Amerikaanse stad Pittsburgh is op zoek naar een persoon die alligators loslaat in de stad. Inwoners en agenten stuitten de afgelopen maand op drie alligators, terwijl die er normaal niet voorkomen.
  3. Voor het eerst is er in Nederland melding gemaakt van een stalmuursluiper, een spinnensoort, die een mens heeft gebeten. Een man uit Friesland werd door een stalmuursluiper in zijn geslachtsdeel gebeten, meldt Nature Today zondag.
  4. Een slapende vrouw is door cabinepersoneel van Air Canada vergeten en achtergelaten in een vliegtuig waarmee die dag niet meer gevlogen zou worden, melden BBC en The Guardian.
  5. Vrijwilligers hebben zaterdag de complete drankvoorraad van de plaatselijke supermarkt in het Oost-Duitse dorp Ostritz opgekocht. Daardoor hoopten zij dat bezoekers van het festival Schild und Schwert, dat vrijdag en zaterdag werd gehouden en door neonazi's werd bezocht, geen alcohol konden drinken.
  6. In het dorp Steamboat Springs in de Amerikaanse staat Colorado is in de nacht van vrijdag (de eerste zomerdag van het jaar) op zaterdag 60 centimeter sneeuw gevallen. Ook zondag wordt volgens meteorologen van CNN sneeuw verwacht.
  7. Onderzoekers van de Schotse universiteit St. Andrews hebben zeehonden leren zingen. Zo hopen ze meer te weten te komen over het ontstaan van menselijke taal.
  8. Een veiling waar Pink Floyd-gitarist David Gilmour 126 gitaren te koop aanbood, heeft vrijdag zo'n 18 miljoen euro opgeleverd, meldt ABC News.
  9. Een portemonnee met veel geld wordt vaker teruggebracht dan een beurs zonder geld, concluderen onderzoekers van de universiteiten van Michigan, Zürich en Utah in een donderdag gepubliceerd onderzoek.
  10. De rechtbank heeft twee mannen en twee vrouwen celstraffen tot zes maanden opgelegd voor het stelen van grote hoeveelheden pistachenoten. Ze hebben zich volgens justitie en de rechter schuldig gemaakt aan een rooftocht langs meerdere winkels in het oosten van het land.

RSS / Twitter