Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Een inwoner van Capelle aan den IJssel heeft per ongeluk een tarantula meegenomen uit Colombia. De persoon in kwestie was op vakantie geweest in het Zuid-Amerikaanse land, meldt de dierenbescherming vrijdag.
  2. De Duitse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag moeten uitrukken, omdat een achtjarige jongen met de auto met automaat van zijn moeder was gaan joyriden. De jongen verklaarde zelf "dat hij graag een stukje wilde rijden", maar had de wagen toch maar aan de kant gezet toen hij zich niet goed voelde bij een snelheid van 140 kilometer per uur.
  3. Een vliegtuigje met twee inzittenden crashte dinsdag (lokale tijd) voor de kust van Californië. Er raakte niemand gewond bij het ongeval en de twee werden al snel opgemerkt. De piloot nam zelfs rustig de tijd om alles te filmen.
  4. Een zeer bijzondere Aston Martin DB5 in zeer goede staat, die is gebruikt voor de promotie van de James Bond-film Thunderball, heeft op een veiling 6,4 miljoen dollar (bijna 5,8 miljoen euro) opgeleverd. Dat is een record voor een James Bond-auto.
  5. Australische agenten zetten in Brisbane een auto aan de kant. De bestuurder van de auto had zoveel troep in zijn auto liggen dat hij amper naar buiten kon kijken. De 57-jarige man kreeg daar een boete van omgerekend 190 euro voor.
  6. Een basketbalshirt van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama heeft 120.000 dollar (ruim 108.000 euro) opgeleverd op een veiling.
  7. Archeologen hebben twee graftombes van ongeveer 3.400 jaar oud gevonden bij de Griekse stad Nemea. De tombes dateren van tussen 1200 en 1400 voor Christus en zijn volgens het Griekse ministerie van Cultuur nog helemaal intact.
  8. Zo'n 150 luchtbedden vlogen zaterdag door de lucht in het Amerikaanse Denver. Deze beelden zijn recent gedeeld. De bedden lagen klaar voor bezoekers van een openluchtbioscoop. Ze zaten nergens aan vast en waren niet opgewassen tegen een sterke, plotselinge wind.
  9. Toyota werkt aan veiligheidsfunctie die voorkomt dat auto's snel vaart maken op het moment dat het gaspedaal te hard wordt ingetrapt, aldus de Japanse krant Yomiuri.
  10. Bij een tankstation in de Duitse plaats Eschborn is vrijdagavond een auto volledig uitgebrand, meldt de Duitse politie. De eigenaar had per ongeluk benzine in haar dieselwagen getankt. Toen ze vervolgens probeerde met een stofzuiger en tuinslang de verkeerde brandstof uit de auto te pompen, vloog het voertuig in de fik.

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 212 gasten en geen leden online