Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Een wandelaar heeft vrijdagochtend langs het spoor in Oosterbeek een enorme dode wurgslang gevonden. De tijgerpython was 4,7 meter lang en lag in een droge sloot, zei de politie.
  2. Het was ''een grote eer en plezierig" om te doen. Premier Mark Rutte was vrijdag even premier van Luxemburg en dat ''voelde goed" zei hij na afloop van de EU-top in Brussel. Daar verving hij zijn, eveneens liberale, ambtsgenoot Xavier Bettel. 
  3. De man die een gemummificeerde menselijke teen meenam uit een bar in Canada, heeft het ontvreemde lichaamsdeel teruggestuurd. De politie liet daarop aan Canadese media weten dat de teendief vermoedelijk niet wordt vervolgd.
  4. Het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam gaat dit najaar een grote expositie wijden aan spreeuwen. De vogels zijn de afgelopen jaren een geliefde attractie geworden op het nieuwe Centraal Station.
  5. Een medewerker van een Amerikaanse universiteit heeft gisteren per ongeluk een waarschuwing verzonden voor een aardbeving die 92 jaar eerder plaatsvond. 
  6. Een vrouw uit het Overijsselse Vollenhove mag van de rechtbank in Zwolle haar ex-man niet langer bestoken met naaktfoto's.
  7. Een man uit Noord-Engeland heeft vorig jaar 99.000 pond (ruim 110.000 euro) kunnen stelen van een bank, door een bug in een internetbankiersysteem te misbruiken.
  8. Het Groningse Noorderpoort heeft een fout gemaakt bij het invoeren van de examenresultaten, waardoor een 20-jarige mbo-student ten onrechte te horen kreeg dat hij gezakt was.
  9. Buschauffeurs in de Franse stad Nantes verzetten zich tegen het verbod van hun baas om bij tropische temperaturen een korte broek te dragen.
  10. Een opmerkelijk altruïstisch initiatief van een klant bij een McDrive in de Amerikaanse stad Scottsburg kreeg op Vaderdag navolging. In totaal 167 klanten betaalden de rekening van de klant die ná hen kwam.

RSS / Twitter