Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Schiedam een man onder de douche van andermans huis gehaald. Agenten kwamen ter plaatse na een melding over een onbekende persoon die voor een woning stond en niet weg wilde gaan.
  2. In China wordt veelvuldig een video gedeeld van een Tesla die spontaan in brand lijkt te vliegen in een parkeergarage in Sjanghai. Tesla heeft gezegd een onderzoek in te stellen.
  3. Een man uit Japan heeft naar verluidt als eerste visueel beperkte persoon ooit de Stille Oceaan overgezeild. Hij kwam zaterdagochtend aan in de haven van Fukushima.
  4. Een gigantische 'betonberg' blokkeert drie gedeeltes van het riool onder het centrum van Londen. De hoop weegt 105 ton, evenveel als twintig olifanten, meldt de BBC donderdag.
  5. De gemeente Den Bosch wil graag de overlast aanpakken die konijnen veroorzaken op de Maasboulevard in de stad. Maar omdat de dieren zich momenteel aan het voortplanten zijn, is dat wettelijk niet toegestaan.
  6. Een motoragent wist dinsdag een moedereend en haar kroost te redden. De dieren hadden volgens de agent de 'verkeerde' afrit genomen. Hij slaagde erin de vogels op tijd van de A20 te begeleiden.
  7. De befaamde Domus Transitoria, een paleiscomplex dat keizer Nero in Rome liet bouwen, is na een tien jaar durende restauratie weer geheel toegankelijk voor publiek.
  8. De belangrijkste rivieren van de Amerikaanse staat Alaska zijn in de afgelopen 102 jaar nog nooit zo vroeg ontdooid als dit jaar.
  9. De politie van de regio Washington County in de Amerikaanse staat Oregon ging zwaarbewapend op een inbraakmelding af. Na nadere inspectie bleek het niet om een indringer die in de badkamer rondliep te gaan, maar om een robotstofzuiger. De beelden werden donderdag vrijgegeven.
  10. Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht van positief nieuws.

RSS / Twitter