Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De Australische stad Charleville was bezig met het voorbereiden van een feest voor het 150-jarige bestaan van de stad, toen medewerkers van de gemeente erachter kwamen dat ze drie jaar te laat zijn.
  2. Op een muntenbeurs in Maastricht is zaterdag een dubbeltje verkocht voor 75.000 euro. Het zeldzame muntje is geslagen in 1818, toen voor het eerst in Nederland dubbeltjes werden gemaakt.
  3. Archeologen hebben in Egypte een meer dan 3.500 jaar oude mummie gevonden in een van de twee graftombes, die worden onderzocht.
  4. Een dochter en een kleindochter uit Letland hebben na meer dan 75 jaar het graf van hun vader en opa gevonden. Het lichaam van de Russische soldaat ligt begraven op het Russisch Ereveld in Leusden.
  5. Onderzoekers hebben in Zuid-Afrika een ruim 3,7 miljoen jaar oud skelet tentoongesteld. Het bijzondere is dat het op slechts enkele botjes na volledig is.
  6. Bij het Oorlogsmuseum in Overloon is donderdagochtend vroeg een Amerikaans transportvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog aangekomen. Vanwege de afmetingen was vervoer alleen in de nacht toegestaan.
  7. Een 15-jarige jongen uit Zaltbommel die met zijn vaders auto aan de haal was gegaan, heeft met snelheden tot boven de 200 kilometer per uur tevergeefs geprobeerd uit handen van de politie te blijven.
  8. De Real-keten in Duitsland heeft nagemaakte legeruniformen en -attributen uit de nazi-tijd uit de online schappen verwijderd. Het aanbod kwam onder vuur te liggen na kritiek van onder anderen de bekende tv-cabaretier Jan Böhmermann. 
  9. De Spaanse politie heeft vijf mannen aangehouden nadat ze een overval hadden gepleegd op een bank in de Spaanse stad Cartagena. De mannen konden de overval met gemak plegen, omdat ze gebruik maakten van hondenpoep in de bank als afleidingsmanouevre. 
  10. De eigenaren van een slijterij in de Amerikaanse staat Florida hoefden onlangs weinig moeite te doen om een binnengeslopen buidelrat in de kraag te vatten, maar hadden er wel nazorg aan. Het diertje bleek namelijk iets te diep in het glaasje te hebben gekeken. 

RSS / Twitter