Persbericht, december 2013
Op het uitgebreide programma van de Fiets en Wandelbeurs staan opnieuw tientallen boeiende beeldreportages en interactieve workshops. Zowel zaterdag 18 als zondag 19 januari nemen bevlogen vertellers de bezoekers mee op hun verrassende wandel- en fietsavonturen, dichtbij of ver weg.

Dichtbij

Op de Fiets en Wandelbeurs valt heel veel te ontdekken, te vragen, te testen of te proeven. Geen betere plek om vermoeide benen even te laten rusten dan een lezingzaal, waar je drie kwartier lang mee op reis kan. Op zoek naar sporen van de Eerste Wereldoorlog bijvoorbeeld, tijdens een wandeltocht langs de Antwerpse fortengordel, het Dijleland en de Westhoek. Of in de Dolomieten, waar Italiaanse en Oostenrijkse troepen hoog in de bergen 100 jaar geleden met elkaar in de clinch gingen. Het kan ook vredelievender, in het Luxemburgse Mullerthal, op Schotse munro's of onderweg langs de camino naar Compostela. Fietsers kunnen de rust opzoeken van de Bretoense groene wegen of de uitgestrekte landschappen van Andalusië. Anderen beeldreportages zwermen uit naar wandeltoppers in de Pyreneeën, de Alpen of veel minder bekende Oost-Europese berggebieden.


Ver weg

Vanzelfsprekend stopt het lezingenprogramma niet bij de grenzen van Europa. Fietsen dwars door Afrika of door de eindeloze steppen van Dzjengis Khan, dat levert ongetwijfeld verrassende beelden en verhalen op. Hetzelfde voor trektochten door Groenland en Patagonië. En ook hoog in de Himalaya kan de bezoeker kiezen tussen de fiets of de wandelschoenen.

Gratis toegangskaarten voor de Fiets en Wandelbeurs

Is fietsen of wandelen uw hobby en heeft u nog wat mooie foto's van uw trip gemaakt, schrijf er een leuk verhaal bij en stuur dat aan ons op. Heeft u een andere hobby, is ook goed! Wij zullen dat op deze site plaatsen en onder de inzenders verloten wij meerdere vrijkaarten voor de Fiets en Wandelbeurs , twee per inzender!

Veel succes!
Redactie VoorPlussers


Workshops

De Workshops zijn interactiever en praktischer. Ze zijn bedoeld om bezoekers op weg te zetten: wat steek je in je rugzak of in je fietstassen? Hoe vind je de mooiste gebieden en routes? Hoe plan je een pelgrimstocht naar Compostela? Hoe loop je niet verloren en kan een gps daarbij helpen? Hoe pak je het aan wanneer je wil kamperen of als je fiets hapert? Ervaren fietsers en wandelaars delen graag hun uitgebreide kennis.

Het programma van beeldreportages en workshops is een realisatie van de Vakantiefietser vzw en van Grote Routepaden vzw en gaat zowel zaterdag als zondag door. Het volledige programma en meer info vind je hier.
Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en volg ons op Facebook.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter