Neem een Schot voor Open Doel - Ieder Kind naar School - Sluit je aan bij 1GOAL!
Sluit je aan bij Ruud Gullit, Robin van Persie, Jessica Alba, Zinedine Zidane, Shakira en Bono en betuig je steun aan 1Goal!

 

 

 

 

 

Op 11 juni barst het WK Voetbal in Zuid-Afrika los.

Miljoenen Nederlanders worden een maand lang aan de buis gekluisterd. Het is de eerste keer dat het WK Voetbal in Afrika plaatsvindt. En juist in Afrika leeft het merendeel van de kinderen dat niet naar school kan. Deze kinderen missen de kans om leraar te worden, of arts, of advocaat of journalist. Ze missen de kans om een ambacht te leren, om kranten en boeken te kunnen lezen, om hun weg te vinden in de maatschappij. Dat hoeft niet zo te zijn. Onderwijs voor iedereen is haalbaar als wereldleiders daarvoor kiezen!

 

 


1GOAL vraagt aandacht voor de kinderen in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen. We wijzen regeringen op hun plicht om te zorgen voor kwalitatief goed onderwijs. Want hoe vanzelfsprekend goed onderwijs voor ons ook is, wereldwijd gaan nog altijd 72 miljoen kinderen niet naar school. Onderwijs is belangrijk. Onderwijs is een mensenrecht. Onderwijs is ook het meest effectieve wapen tegen armoede. Met onderwijs krijgen mensen de kans zich te ontplooien en een inkomen te verdienen. Dankzij onderwijs kunnen mensen meedoen aan de economische, sociale en politieke ontwikkeling.

 

1GOAL brengt voetballers, voetbalfans, politici, gewone burgers en Bekende Nederlanders bij elkaar voor één doel: Onderwijs voor Iedereen. Inmiddels hebben meer dan 100 bekende voetballers, Vips en wereldleiders hun handtekening gezet. In Nederland zetten Ruud Gullit, Robin van Persie en Jan Peter Balkenende zich in als ambassadeur. Internationaal zijn onder andere Koningin Rania van Jordanië, Jessica Alba, Zinedine Zidane, Shakira en Bono ambassadeurs van 1GOAL. We willen wereldwijd 30 miljoen steunbetuigingen verzamelen. Na het WK zullen de handtekeningen overal ter wereld aan regeringsleiders worden aangeboden. 1GOAL roept iedereen op om zich aan te sluiten bij deze campagne.

Hoe kan je 1GOAL steunen? Ga naar onze website: Join 1goal. Het enige dat je hoeft te doen, is je naam invullen. Daarmee help je ons ervoor te zorgen dat ieder kind naar school kan.

 

To do:
Twitter: voor elke wedstrijd een berichtje dat ze kunnen sturen.
Mailtje naar ze sturen super bedankt ik ben olivia, neem over van L. Wat we willen doen is elke dag voor de wedstrijd jullie een tweet sturen.... Etc.

RSS / Twitter