Persbericht,
Driebergen, juni 2010


Meer dan 400 fonkelnieuwe zeiljachten, royale motorkruisers, stoere sportboten en smaakvolle sloepen: de HISWA te water is een walhalla voor bootliefhebbers uit binnen- en buitenland. Van 31 augustus tot en met 5 september 2010 vormt jachthaven Marina Seaport IJmuiden het sfeervolle decor van deze luxe, meest complete in-water bootshow van Europa. Met sportieve activiteiten als meevaren op supersnelle zeiljachten op de Noordzee tot culinair genieten in de drijvende champagnebar en op de CuliBoot gecatered door Food on Tour, onlosmakelijk verbonden met Jonnie en Thérèse Boer. Echte fans kunnen in select gezelschap tijdens de Exclusieve Preview op maandagavond 31 augustus als eerste alle jachten en primeurs bewonderen, waaronder de wereldprimeur Ecolution, het duurzame zeil-leefjacht van Wubbo Ockels met de nieuwste innovaties in techniek, automatisering en design aan boord.


De HISWA te water maakt haar reputatie als meest complete bootshow van Europa ook dit jaar weer helemaal waar. Zowel doorgewinterde als aankomende watersporters zijn verzekerd van een compleet aanbod van nieuwe sloepen, zeiljachten, catamarans, motorjachten en sportboten. Met één bezoek aan de HISWA te water is de crème de la crème van de Nederlandse en internationale jachtbouw te bewonderen. Seriegebouwd of (semi)custom-built: het overzicht van schepen is zonder meer indrukwekkend te noemen. Alle boten bij elkaar vormen een lengte van bijna vijf kilometer. Dat de jachtbouw ondanks de mindere economische tijden niet stilstaat, blijkt uit het grote aantal (wereld)primeurs dat op de HISWA te water 2010 wordt getoond.


Onder de zeiljachten zullen wereldprimeurs als de luxe jachten Axonite 69 van K&M Yachtbuilders, de Contest 57CS van Contest Yachts, de Xc50 van X-Yachts en de Salona 41 van Bach Yachting veel aandacht trekken. Bij de motorboten zijn opvallende primeurs de VanDutch 30 van ML Marine, de Infinity 501 van Holterman Yachting en de Wajer Osprey 32 van Wajer Jachtbouw. Daarnaast kenmerkt het ruime aanbod van sloepen zich door een enorme diversiteit: van uitermate luxe tot sober en stoer met veel oog voor design, met onder meer de Lifestyle 930 Tender van Suydersee Boat Import en de Interboat 680 en Intender 660 als primeurs.
Maar de HISWA te water biedt meer dan alleen boten. Op de kade van de jachthaven presenteren ruim 100 aanbieders hun nautische artikelen, kleding en luxe accessoires waarmee ze het evenement extra elan geven. Nieuw op de kade is Pier7, een sfeervol paviljoen voor boten kleiner dan zeven meter.


OTTI fotografie

De avond voor de start van de bootshow vindt de Exclusieve Preview plaats. De avond biedt niet alleen de mogelijkheid om in alle rust de boten aan de steigers te bewonderen, maar vormt tevens een belangrijk en aangenaam netwerkmoment voor alle aanwezige exposanten, relaties, pers en speciale genodigden. Onder het genot van bubbels, een hapje en swingend entertainment, zal de 27ste editie van de HISWA te water zo feestelijk ingeluid worden.

 
Een bijzonder initiatief op de HISWA te water 2010 is de CuliBoot gecatered door Food on Tour, onlosmakelijk verbonden met Jonnie en Thérèse Boer. Jonnie Boer: "Net als in onze restaurants gaat het bij Food on Tour om verfijnde smaken en een uitgelezen gastheerschap. De witte en zwarte brigade van Food on Tour is door ons opgeleid. Smaaksensaties en food design zijn de kernwoorden waar bezoekers van de HISWA te water straks van kunnen gaan genieten. In een bijzondere entourage, namelijk aan boord van de sfeervolle M.S. Zuiderzee met prachtig uitzicht op alle fonkelnieuwe schepen in de jachthaven." HISWA te water-bezoekers betalen voor een lunch aan boord € 45,- en een diner wordt geserveerd voor € 65,-. Ook de drijvende Champagnebar wordt, samen met Moët & Chandon, door Food on Tour verzorgd.

Aktie van VoorPlussers voor vrijkaarten

Heeft u onlangs een boot gerenoveerd of een leuke tocht gemaakt en kunt u daarvan een leuk verhaal schrijven, stuurt u ons dat dan op vergezeld van een aantal foto's. Het artikel zal op deze site geplaatst worden. De inzenders belonen wij met gratis kaarten voor deze beurs.

Succes
Redactie VoorPlussers

 


OTTI fotografie

 

Ecolution

Een in het oog springende wereldprimeur op HISWA te water is de Ecolution, een splinternieuw zeil-leefschip van Wubbo Ockels dat voor het eerst toegankelijk is voor publiek. Nederlands eerste astronaut ontwikkelde een duurzaam en zelfsupporting zeiljacht van 25,6 meter dat door toepassing van innovatieve technologieën autonoom te bevaren is. Het jacht levert zoveel energie dat er na 3 tot 5 dagen zeilen genoeg energie is om een maand comfortabel te wonen aan boord. Tijdens de rondleiding aan boord zijn de allernieuwste trends in techniek, automatisering en design te bezichtigen, een absolute aanrader.


Zelf de sensatie van het zeilen op een oceaanracer ervaren? Dat kan op de HISWA te water. Bezoekers kunnen zich opgeven voor het meevaren op twee snelle wedstrijdjachten onder leiding van professioneel zeiler Hans Bouscholte. Snelheidsduivels kunnen ook aan boord stappen van de RIB's (snelle, grote rubberboten) voor een spectaculaire vaartocht op de Noordzee.

Verder wordt op de HISWA te water bepaald wie na vele voorrondes Nederlands kampioen Laser SB3 Matchracen wordt. Zelf kunnen bezoekers ook meedoen aan het populaire matchracen, waarbij twee boten op een klein wedstrijdparcours korte wedstrijdjes tegen elkaar varen. Per keer kunnen 7 personen mee aan boord van de IMX40, waardoor dit matchracen ook zeer geschikt is als bedrijfsuitje of met zakelijke relaties. Er zijn speciale arrangementen samengesteld inclusief entree- en parkeerkaart, een lunch op de CuliBoot of een ontvangst in de drijvende champagnebar. Belangstellenden dienen www.hiswa.nl/hiswatewater goed in de gaten te houden om zich tijdig aan te melden voor al deze spectaculaire activiteiten.


OTTI fotografieDe HISWA te water vindt plaats in jachthaven Marina Seaport IJmuiden. De bootshow is van dinsdag 31 augustus tot en met zondag 5 september 2010 geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. Op maandagavond 30 augustus vindt van 18.30 tot 22.30 uur de Exclusieve Preview plaats. Meer informatie over de HISWA te water 2010 is te vinden op www.hiswa.nl/hiswatewater.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter