Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Wetenschappers zijn er voor het eerst in geslaagd om stukjes menselijke dikke darm te kweken in een laboratorium. 
  2. Het komt wel eens voor dat er ’s nachts geen maan aan de hemel staat, en het tóch helder genoeg is om buiten een boek te lezen of objecten op honderden meters afstand te zien. Wetenschappers zeggen nu te weten waardoor dat komt.
  3. De belangrijkste nieuwe raket van Europa, de Ariane 6, zal voor een deel in Nederland worden gemaakt.
  4. Wetenschappers hebben woensdag een waarschuwing afgegeven aan schepen die zich de komende dagen bij Antarctica bevinden. Een gigantisch ijsplateau, zo groot als het eiland Bali, staat op het punt van een landtong af te breken.
  5. Malariamuggen zijn te temmen met licht, zo blijkt uit een nieuwe studie. 
  6. Ruimtetelescoop Kepler heeft nog eens 219 potentiële planeten in andere stelsels ontdekt. Tien daarvan zijn rotsachtig, net als de aarde, en staan op zo'n afstand van hun ster dat er misschien leven mogelijk is. 
  7. Een Chinese satelliet heeft kwantumtechnologie gebruikt om 'onhackbaar' te communiceren over een afstand van 1.200 kilometer. Dat is een verveelvoudiging van het eerdere record.
  8. Een onbemand Russisch ruimtevaartuig is vrijdag aangekomen bij het internationale ruimtestation ISS.
  9. De Spinozaprijs, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland, wordt dit jaar toegekend aan twee onderzoekers van de Universiteit van Utrecht en twee van de Universiteit Leiden.
  10. Wetenschappers hebben ontdekt dat botten die ze al meer dan honderd jaar geleden hebben aangetroffen, de resten zijn van een reusachtige kalkoenachtige vogel die twee miljoen jaar geleden in Australië leefde. 

RSS / Twitter