Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Bij de boulevard van Scheveningen is een Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog opgegraven. Binnen liggen onder meer een Duitse krant uit 1945, delen van een legeruniform en munitiehulzen, aldus de gemeente Den Haag. 
  2. Kinderen leren lopen met behulp van een belangrijk netwerk in het brein dat actief wordt op rustmomenten. 
  3. Als het weer meezit, zijn in de nacht van woensdag op donderdag veel vallende sterren te zien. Het gaat om de zogeheten Geminidenzwerm. Die heet zo omdat het lijkt of de meteoren uit het sterrenbeeld Tweelingen komen. 
  4. Wetenschappers hebben in Mongolië de resten ontdekt van een dinosaurus die veel weg had van een gans. Het ruim 70 miljoen jaar oude reptiel was ongeveer even lang als moderne ganzen en beschikte over een lange nek en een snavel.
  5. Wetenschappers hebben een zwart gat uit de beginjaren van het heelal ontdekt. De signalen hebben er meer dan 13 miljard jaar over gedaan om ons te bereiken. 
  6. Een stijging van de zeespiegel met 1,8 meter binnen tachtig jaar door de afname van de massa van de Antarctische ijskap kan op sommige plekken niet worden uitgesloten. De totale stijging van de zeespiegelstijging is daarmee groter dan gedacht. 
  7. De aardpython is de slang met de dikste huid ter wereld, zo blijkt uit een nieuwe studie. 
  8. Het eten van de eigen placenta na een bevalling levert vrouwen geen gezondheidsvoordelen op, zo blijkt uit een nieuwe studie. 
  9. Het Nederlandse ruimte-instrument Tropomi heeft zijn eerste beelden teruggestuurd naar de aarde. Het instrument, dat in oktober werd gelanceerd, meet heel nauwkeurig de vervuiling van de aarde.
  10. Negen stukken weefsel die werden toegeschreven aan de yeti, blijken minder mysterieus te zijn. Acht keer was het afkomstig van een beer en een keer van een hond. 

RSS / Twitter