Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. NU.nl checkt berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Van te veel sporten word je onaardig."
  2. NASA heeft woensdag twee nieuwe ruimtepakken voor de geplande maanmissie in 2024 onthuld. Het zijn de eerste nieuwe ontwerpen in veertig jaar tijd.
  3. Archeologen hebben meer dan twintig antieke sarcofagen ontdekt, meldt BBC News op basis van een verklaring van het Egyptische Ministerie van de Oudheid.
  4. Een planeet ver in het heelal gaat mogelijk Nijntje, Nachtwacht of Brandaris heten. Vanaf maandag mogen Nederlanders uit in totaal vijf setjes van namen kiezen hoe exoplaneet HAT-P-6 b en zijn ster HAT-P-6 gaan heten.
  5. Als je flink boos bent, kun je de behoefte hebben om ergens tegenaan te trappen. Of om een boksbal een paar flinke meppen te verkopen. Kikker je ervan op als je je afreageert?
  6. De laatste wolharige mammoeten leefden op een eiland in de Noordelijke IJszee, waar ze ongeveer vierduizend jaar geleden uitstierven. Duitse, Finse en Russische wetenschappers beschrijven het uitsterven in het wetenschappelijke tijdschrift Quaternary Science Reviews.
  7. Een nog niet eerder ontdekte grote vleesetende dinosauriër bleek tijdens het vroege krijt, 145 miljoen jaar geleden, door (het hedendaagse) Thailand te lopen. Thaise en Japanse paleontologen beschrijven de nieuwe soort, de Siamraptor suwati, in het wetenschappelijke vakblad PLOS ONE.
  8. Amerikaanse onderzoekers hebben maandag bekendgemaakt dat Saturnus met een aantal van 82 de planeet is met de meeste manen. Hiermee breekt de planeet het ruim twintig jaar oude record van 'buurman' Jupiter, dat er 79 heeft.
  9. Onderzoekers hebben vogels nieuwe liedjes weten te leren door bepaalde neuronen in hun hersenen te activeren met lichtflitsen, blijkt uit een publicatie in het tijdschrift Science.
  10. Alexei Leonov, de eerste persoon die ooit een ruimtewandeling heeft gemaakt, is overleden, meldt persbureau AFP vrijdag. De Russische kosmonaut is 85 jaar geworden.

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 166 gasten en geen leden online