Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Muggen die zich bij hun slachtoffer hebben volgezogen hanteren een speciale techniek om ongezien en veilig weg te komen. Deze bestaat uit een combinatie van een extra snelle vleugelslag kort voor het opstijgen en het geleidelijk opvoeren van de druk middels hun lange poten.
  2. In 63 beschermde natuurgebieden in Duitsland is sinds 1989 driekwart van de vliegende insecten verdwenen. In Nederland en elders in Europa is de teruggang vermoedelijk net zo groot.
  3. Als mensen een nieuwe taal leren, maken ze veel meer gebruik van hun rechterhersenhelft dan tot nu toe werd aangenomen. 
  4. Mijnactiviteiten dragen veel meer bij aan de ontbossing van het Amazonegebied dan gedacht.  
  5. De cultuur van dolfijnen is zo complex door de grote omvang van hun brein, zo blijkt uit een nieuwe studie.
  6. Het vrouwelijk orgasme leidt tot verhoogde hersenactiviteit en heeft daarnaast een pijnstillend effect, zo blijkt uit een nieuwe studie. 
  7. Het Delftse Nuon Solar Team is opnieuw wereldkampioen zonneracen geworden tijdens de World Solar Challenge in Australië.
  8. Vanaf de lanceerbasis in het Russische Plesetsk is vrijdagochtend de satelliet Sentinel-5P gelanceerd, met aan boord een Nederlands instrument dat de luchtkwaliteit op aarde gaat monitoren. Die informatie kan helpen bij de strijd tegen klimaatverandering.
  9. Een Chinees ruimtestation van 8,5 ton dat onbeheersbaar is geworden komt steeds dichter naar de aarde en kan daar over enkele maanden neerstorten.
  10. Poema's gedragen zich in het wild veel minder solitair dan gedacht. 

RSS / Twitter