Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. In de Verenigde Staten was maandag een totale zonsverduistering te aanschouwen. Om 10.00 uur (19.00 uur Nederlandse tijd) was de maan al voor 75 procent voor de zon geschoven in de staat Oregon, in het noordwesten van de VS. 
  2. Mensen en chimpansees communiceren regelmatig met elkaar in dierentuinen door elkaars gedrag te imiteren, zo blijkt uit een nieuwe studie. 
  3. Archeologen hebben voor de kust van Zuid-Engeland botresten gevonden in een Nederlands scheepswrak uit de achttiende eeuw. Ook zijn drie schatkisten met vermoedelijk een fortuin aan zilverstaven ontdekt.
  4. Apen zijn op jonge leeftijd het vaakst geneigd om affectie te tonen voor soortgenoten door ze te kussen, vlooien of omhelzen. Bij oudere chimpansees komen dit soort uitingen van empathie minder vaak voor.  
  5. Als mensen duur geprijsde wijn drinken, worden hun hersenen op een speciale manier geprikkeld, zo blijkt uit een nieuwe studie.
  6. Archeologen hebben in Mexico de fossiele resten van een unieke reuzenluiaard opgegraven. 
  7. Amerikaanse wetenschappers hebben in Myanmar zeven gefossiliseerde bloemknoppen uit de tijd van de dinosaurussen ontdekt. 
  8. NU.nl checkt dagelijks berichten die rondgaan op Facebook op hun betrouwbaarheid. Bewering: Water met koolzuur doet je tanden verrotten en kan je dik maken.
  9. Hommelkoninginnen die worden blootgesteld aan bepaalde insecticiden zijn daarna veel minder productief in de voortplanting. Daardoor loopt de hommelpopulatie gevaar.
  10. De ziekte van Alzheimer is mogelijk af te remmen door de verminderde aanmaak van serotonine tegen te gaan bij patiënten. 

RSS / Twitter

Wie is Online

We hebben 70 gasten en geen leden online