Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Nederlandse volwassenen zijn eigenlijk een soort peuters: we eten alles liever dan groente. We zouden twee keer zoveel groente moeten eten om gezond te blijven. Hoe krijg je tóch met plezier gezonde snacks binnen?
  2. De zonneboot van de TU Delft is afgelopen week een draagvleugel verloren tijdens een testvaart. Op zondag 30 juni moet het vaartuig echter naar Monaco. Het wereldkampioenschap voor boten die op zonne-energie werken, vindt daar op 5 en 6 juli plaats.
  3. Geiten krijgen door hun normale dieet van planten en gras veel gruis en zand binnen. Desondanks slijten hun tanden niet of nauwelijks. Wetenschappers zochten uit hoe dat komt.
  4. De gemiddelde wijndrinker zal niet beseffen hoeveel er komt kijken bij het maken van wijn. Zo wordt met kopersulfaat de strijd tegen bladschimmels en rot in de wijngaard gevoerd. Ook bij biologische wijn, want kopersulfaat is immers een natuurproduct. Waarom wordt kopersulfaat gebruikt? En wat zijn de gevolgen voor de bodem?
  5. NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Een verhoogd cholesterol verhoogt de kans op hart- en vaatziekten niet."
  6. Astronomen hebben op amper twaalf lichtjaren afstand van de aarde twee planeten ontdekt waar leven op aanwezig kan zijn. Onderzocht wordt of ze ook bewoonbaar zijn voor mensen, meldt National Geographic.
  7. NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Je valt meer af als je sport op een nuchtere maag."
  8. De Britse onbemande onderzeeboot Boaty McBoatface heeft zijn eerste significante ontdekking gedaan. Het vaartuig heeft ontdekt dat toenemende winden bij Antarctica ervoor zorgen dat het zeewater opwarmt, waardoor de zeespiegel stijgt.
  9. De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel voorlopig uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat dinsdag laten weten aan alle medewerkers en studenten.
  10. Volgens onderzoekers is de anatomie in het gezicht van honden in duizenden jaren tijd zodanig ontwikkeld, dat ze beter kunnen communiceren met mensen. Zo trekken honden, in tegenstelling tot wolven, bij interactie met mensen de binnenkant van hun wenkbrauw op waardoor ze zieliger kijken.

RSS / Twitter