Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Zeker twee miljoen Nederlanders hebben rug- en nekklachten. Wat moeten we daaraan doen? "Keurig rechtop zitten heeft geen zin."
  2. Biologen hebben ontdekt dat de Inia araguaiaensis, een mysterieuze rivierdolfijn die leeft in de Araguaiarivier in Brazilië, honderden verschillende geluiden kan maken om te communiceren.
  3. Amerikaanse wetenschappers hebben vastgesteld dat er in de afgelopen tien jaar miljoenen "verborgen" aardbevingen hebben plaatsgevonden in Zuid-Californië. Hierdoor is het totaal aantal geregistreerde aardbevingen in de regio vertienvoudigd.
  4. NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "In Nederland gaat door windmolens jaarlijks 115.000 kilo aan insecten dood."
  5. In Kenia is een van de grootste vleesetende zoogdieren die ooit op aarde rondliepen ontdekt. De Simbakubwa kutokaafrika was een kruising tussen een leeuw en tijger, woog zo'n 1.500 kilo en was in staat dieren ter grootte van een olifant of nijlpaard te doden.
  6. Amerikaanse wetenschappers hebben bepaalde verbindingen in de hersens van varkens en een aantal dode hersencellen, vier uur nadat de dieren waren geslacht, gedeeltelijk hersteld.
  7. Wetenschappers aan de Universiteit van Tel Aviv zijn er voor het eerst in geslaagd om een miniatuur 3D-hart te printen dat bestaat uit menselijk weefsel en bloedvaten. Het hart heeft de grootte van dat van een konijn.
  8. De zeespiegel gaat stijgen. Het water zou in 2100 al 3 meter hoger kunnen staan dan nu, blijkt uit serieuze scenario's van serieuze wetenschappers, waarin alles ongunstig uitpakt. Kunnen we ons lage landje met technisch vernuft beschermen tegen zo'n grote stijging van de zeespiegel?
  9. De Falcon Heavy-raket van ruimtevaartbedrijf SpaceX is in de nacht van donderdag op vrijdag succesvol gelanceerd voor een eerste commerciële klus.
  10. De uitstoot van schadelijke PAK's, stoffen die vrijkomen als er organisch materiaal wordt verbrand, is de afgelopen dertig jaar met twee derde afgenomen. Dat meldt het RIVM woensdag.

RSS / Twitter