Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Met ’s avonds een paar spruiten naast het vlees en de aardappelen ben je er nog niet. We eten veel te weinig groente. Hoe zorg je dat er meer spruiten, bonen en kool naar binnen gaan?
  2. Sperma dat langer leeft voordat het een eitje bevrucht, brengt gezondere nakomelingen voort, stellen onderzoekers van de Britse University of East Anglia en de universiteit van het Zweedse Uppsala.
  3. Onderzoekers in de wateren rond Zuid Afrika hebben ondervonden wat er gebeurt als de witte haai uit een ecosysteem verdwijnt. Dan neemt een andere, minder bekende haai het stokje over: de koehaai.
  4. NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Jaarlijks sterven duizenden koeien door het eten van vermalen stukjes blik.'
  5. Nederlandse wetenschappers hebben een speciale camera ontwikkeld waarmee ze op grote afstand het bestaan van levende planten kunnen aantonen. De techniek moet in de toekomst buitenaards leven kunnen opsporen, meldt de Universiteit Leiden.
  6. Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA beëindigt de missie van de verkenner Opportunity op Mars. De wagen landde vijftien jaar geleden op de 'rode planeet'.
  7. Wetenschappers hebben in 2,1 miljard jaar oude zwarte kleischalie het vroegste bewijs gevonden voor het vermogen van een organisme om zelfstandig van de ene plek naar een andere te bewegen. Dit was een revolutionaire ontwikkeling in de geschiedenis van het leven op aarde.
  8. Wetenschappers hebben een pil ontworpen die ervoor moet zorgen dat diabetespatiënten zichzelf niet meer dagelijks een insuline-injectie hoeven toe te dienen. Dat zeggen ze in het wetenschappelijk tijdschrift Science.
  9. NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Seks verkleint de kans dat een vrouw verkouden wordt.'
  10. De European Space Agency (ESA) vernoemt haar Marsrover naar wetenschapper Rosalind Franklin. Het voertuig wordt naar verwachting in 2020 gelanceerd naar Mars, om in 2021 te landen.

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 156 gasten en geen leden online