12 dagen busreis door Scandinavië

Dit is voor natuurliefhebbers één van de mooiste reizen uit ons programma. Indrukwekkende Noorse fjorden, prachtige kusten en uitgestrekte wouden, afgewisseld met schitterende meren. Tijdens deze busreis zult u vele verschillende natuurlandschappen te zien krijgen. Onze tocht door Scandinavië gaat via het schitterende Noorwegen en het uitgestrekte Zweden, maar ook komen we even in Finland. Op de Noordkaap wordt de tocht beloond met de zon die ook 's nachts blijft schijnen. Een reis als geen ander en zeker één die u nooit meer vergeet!

 

 

 

 

Accommodatie
Op de luxe cruise-ferry schepen van TT Line verblijft u in een tweepersoons binnenhut-benedendek met douche en toilet. Aan boord zijn voldoende mogelijkheden voor vermaak en geniet u van uitgebreide buffetten. Tijdens de rondreis overnacht u in diverse hotels. Al deze hotels in Noorwegen, Zweden en Finland zijn goede middenklasse hotels en hebben nette kamers met douche, toilet en tv. Iedere morgen krijgt u een ontbijtbuffet en 's avonds wordt een heerlijk diner geserveerd.

 

 

 

 

 

Programma busreis door Scandinavië

Maandag

Met de servicelijnen arriveert u op ons verzamelpunt in de buurt van Apeldoorn. Nadat u welkom bent geheten zoeken we een plekje in de luxe touringcar en begint de reis naar Travemünde in Duitsland. In de avond gaan we aan boord van één van de schepen van de TT-Line.


Dinsdag


Na een uitgebreid ontbijtbuffet arriveren we in het Zweedse Trelleborg. We vervolgen onze reis en rijden richting Stockholm. Maak kennis met het schitterende landschap van Zuid-Zweden. Uitgestrekte bossen afgewisseld door grote meren kenmerken dit gebied. We brengen een kort bezoek aan Jönköping, gelegen aan het Vätternmeer. Aan het eind van de middag schepen we in voor de overtocht van Stockholm naar het Finse Turku.


Woensdag

We varen door het indrukwekkende scherengebied voor de kust en arriveren 's morgens vroeg in Finland in de havenstad Turku. We rijden naar Helsinki, de Finse hoofdstad. Hier ontmoeten we onze gids voor een interessante rondleiding door de stad. We zien o.a. het Sibeliusmonument, de Tempelkerk in de rots, de Uspenski kathedraal en de grote witte Dom. 's Middags reizen we noordwaarts richting het Finse merengebied. Geniet van de uitgestrekte landschappen met de ontelbare meren. We dineren en overnachten nabij Jyväskylä.

 

 


Donderdag

De reis gaat verder door Finland en brengt ons vandaag door het noordelijke deel van het merengebied en langs de Botnische Golf richting Lapland.

 

 

 


Vrijdag

Vanmorgen brengen we een bezoek aan Rovaniemi, de hoofstad van Fins Lapland. Iets ten noorden van de stad ligt Santa Claus Village (entree excl.) precies op de Poolcirkel. Maak een mooie foto van uzelf op de Poolcirkel of schud de hand van de kerstman. We overnachten in een hotel nabij de grens van Finland, Zweden en Noorwegen.

 


Zaterdag

Vandaag leggen we het laatste deel richting de Noordkaap af. 's Avonds brengt een Noorse bus u naar het uiterste puntje van het vasteland. Via een tunnel rijden we naar de Noordkaap. De Noordkaap biedt u een schitterend uitzicht over de zee en u krijgt de indruk dat u zich aan het einde van de wereld bevindt. In de Noordkaaphallen kunt u tijdens een film een indruk opdoen over het verloop van de vier seizoenen op de Noordkaap. Nadat u heeft kunnen genieten van de middernachtzon en na ontvangst van uw Noordkaapdiploma gaat u terug naar het hotel. Dit is een onvergetelijke excursie!

 

 


Zondag

Natuurlijk kunt u vandaag eerst even uitslapen na de bijzondere excursie naar de middernachtzon. Vandaag beginnen we aan de route zuidwaarts. We bezoeken Karasjok, de stad van het Samische volk waar de rendierhouderij een belangrijke vorm van inkomsten is. De lokale bevolking biedt prachtige souvenirs aan.


Maandag

We reizen verder naar de levendige Zweedse havenstad Luleå. Luleå is sinds de middeleeuwen een belangrijke havenstad. De in neogotische stijl gebouwde kathedraal herdenkt de allesverwoestende brand in 1887. De oude stad Gammelstad bevindt zich vlakbij Luleå, op een klein eiland in de rivier. Deze stad staat op de UNESCO lijst en is de enige kerkstad in Zweden.


Dinsdag

We volgen vandaag de oostkust, ook wel de hoge kust genoemd. Onderweg zullen we diverse fotostops maken. We brengen een bezoek aan Sundsvall. Deze stad is verwoest door een enorme brand, waardoor het centrum nu puur is opgebouwd uit stenen huizen. Vandaar de naam "Stenstaden".

 


Woensdag

We reizen richting de hoofdstad van Zweden; Stockholm. Stockholm is gesticht in de middeleeuwen en strekt zich uit over 14 eilanden. Een deskundige gids laat ons de mooiste plekjes van de stad zien zoals de gezellige havens met kleurrijke huizen en de oude binnenstad Gamla Stan. We overnachten in Stockholm.

 

 

 


Donderdag

Vandaag leggen we het laatste stuk in Scandinavië af. Via een mooie bosrijke route rijden we naar één van de grootste meren van Zweden, het Vätternmeer. We bezoeken hier het schilderachtige stadje Gränna. 's Avonds schepen we in voor de overtocht naar Duitsland.

 

 


Vrijdag

Na het ontbijt aan boord reizen we terug naar Nederland. Op ons verzamelpunt bij Apeldoorn krijgt u een afscheidsdiner om deze onvergetelijke vakantie af te sluiten. De servicelijnen brengen u terug naar uw opstappunt.

 

  

 

Excursies busreis door Scandinavië

Excursie & Extra
•Bustour door Zuid-Zweden
•Bezoek aan Jönköping
•Stadstour Helsinki o.l.v. een gids
•Bustour door het Finse merengebied
•Bezoek aan Rovaniemi op de Poolcirkel
•Excursie naar de Noordkaap incl. entree Noordkaaphallen en diploma
•Bezoek aan Karasjok
•Bezoek aan Luleå en Gammelstad
•Bustour langs de Zweedse kust incl. bezoek aan Sundsvall
•Stadstour Stockholm o.l.v. een gids
•Bezoek aan Gränna aan het Vätternmeer

Inclusief
•Vervoer per luxe touringcar (Comfort Class) die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
•Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
•Twee overnachtingen aan boord in een 2-persoons binnenhut-benedendek met douche en toilet
•Verblijf in diverse goede middenklasse hotels op basis van halfpension
•Kamer met douche en toilet
•Koffie met gebak op de heenreis
•Afscheidsdiner in Nederland
•Alle genoemde excursies t.w.v. € 100,-

Exclusief
•Reserveringskosten Euro 20,- per boeking (Euro 15,- via internet)
•Calamiteitenfonds Euro 2,50 per boeking

 

Meerdere vertrekdata, prijzen vanaf 1179,00 euro!

Bovenstaande reis is niet meer te boeken, voor hele mooie alternatieven kijk hier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Langhout

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 26 gasten en geen leden online