vakantiebeurs 2015Carrière Van Gogh begon er, die van Napoleon kwam er ten einde

 

Op de Vakantiebeurs, van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari, wordt duidelijk dat 2015 een bijzonder jaar wordt in België, vooral omdat Mons dan Culturele Hoofdstad van Europa is. Het wordt volgens Nikoline van der Werf van het verkeersbureau van Wallonië en Brussel een jaar met 'honderden bruisende culturele activiteiten' waar ook een Nederlander centraal staat: Vincent van Gogh, die hier na een mislukte loopbaan als evangelist in mijnstreek de Borinage besloot om kunstenaar te worden.

125ste sterfdag

De Borinage en Mons vormen daarmee in feite de artistieke geboortegrond van één van 's werelds beroemdste moderne kunstenaars en daar wordt uiteraard in het jaar van zijn 125ste sterfdag uitvoerig bij stilgestaan, ook op de Vakantiebeurs. Nikoline: ''Culturele Hoofdstad Mons opent 2015 met een grote tentoonstelling met werk van Van Gogh, onder meer in bruikleen van het Kröller-Müller en het Van Gogh Museum. Een expositie met echte topstukken die bezoekers van over hele wereld zal trekken. Daarmee wordt de toon gezet, maar aansluitend zal de stad blijven bruisen met meer dan 800 evenementen, exposities en andere activiteiten''.

Vakantiebeurs 2015


Vakantiebeurs 2018The Passenger

''Mons is er uiteraard nu al bezig'', vervolgt Nikoline. ''De in België wereldberoemde Arne Quinze heeft inmiddels en te gek project gerealiseerd, midden op straat, genaamd The Passenger. Ik weet niet eens hoe ik het moet uitleggen, maar het is een houten constructie van duizenden plankjes dwars door de stad. Dat moet je zien, het is waanzinnig''.


Napoleon

Een ander absoluut hoogtepunt komend jaar in toeristisch België, heeft te maken met een absoluut dieptepunt in het bestaan van een beroemde Fransman: Napoleon, die 200 jaar geleden bij Waterloo zijn op die gebeurtenis gebaseerde spreekwoordelijke Waterloo vond. ''Daar wordt in België uiteraard jaarlijks bij stilgestaan, maar in 2015 pakken we de zaken van 18 tot en met 21 juni groter aan. De slag wordt veel grootser dan normaal nagespeeld met waarschijnlijk meer dan 5000 acteurs in historische kleding en 300 paarden, dus dat wordt een evenement om te komen bekijken''.


Route

''Daarnaast hebben we een Napoleon Route uitgezet zodat mensen het spoor van Napoleon door België kunnen volgen vanaf het punt waar hij met zijn leger net onder Charleroi België binnenkwam. Meer informatie daarover is uiteraard op de Vakantiebeurs te krijgen uit handen van een 'echte' soldaat van Napoleon die in vol ornaat in Utrecht aanwezig is''.

Vakantiebeurs 2015


Manneken Pis

Naast de beroemde buitenlandse bezoekers die het beeld in België bepalen is uiteraard ook een vaste en misschien wel de bekendste bewoner van Brussel op de Vakantiebeurs van de partij: Manneken Pis. Of liever: de minder incontinente grote broer van het kleine plassende kereltje. ''Zo zou je dat inderdaad kunnen zeggen, want de versie die wij meenemen naar Utrecht is een meter of drie hoog en plast niet. Nee, ook geen Belgisch bier'', lacht Van der Werf.


Chocolade, ham, wafels

''Maar dat kun je uiteraard wel komen proeven op onze stand, net als Belgische chocolade, Ardenner ham en overheerlijke wafels. Waarmee bezoekers vervolgens op de foto kunnen met Manneken Pis zodat ze na de beurs een leuk aandenken hebben. Als extra presentje geven we ook nog een aantrekkelijk informatieboekje over Brussel mee, vol kortingsbonnen voor musea en andere leuke dingen om te doen in Brussel. Helemaal gratis. Alleen dat boekje is al reden genoeg om langs te komen op onze stand'', aldus Nikoline van der Werf van het verkeersbureau van Wallonië en Brussel.

Maak kans op gratis toegangskaarten!

Vakantiebeurs 2015Schrijf een leuk artikel over uw hobby, tuinieren, vakantie, steden bezoeken. Geef aan waarom u hieraan zoveel plezier beleefd, heeft u leuke ideeën, iets leuks beleefd, laat het ons weten en doe er een stuk of 5 foto's bij en u maakt kans op twee vrijkaarten van 15,50 euro per stuk!
In deze periode worden er veel kerstkaarten gemaakt, maakt hier tijdens het maken een paar foto's van en maak een leuke beschrijving. Twee vliegen in één klap!
Wij hebben diverse sets gekregen dus de kans is groot dat u gratis naar deze beurs kunt! Wij zullen het artikel dan op deze site plaatsen zodat andere mensen hier hun voordeel mee kunnen doen.
U kunt contact met ons op nemen rechts boven aan de site.

Veel succes!

 


Vakantiebeurs 2015

De 45ste editie van de Vakantiebeurs is van woensdag 14 januari tot en met zondag 18 januari 2015. Onder het motto 'Je zou zweren dat je er al was' kan iedere bezoeker zich onderdompelen in de sfeer van een favoriete vakantiebestemming. Gastland is Spanje dat de bezoekers verrast met pure gastronomische hoogstandjes en kookshows. Gastland is ook het zonnige Curaçao dat de zintuigen prikkelt met dans, muziek en proeverijen. In iedere hal zijn verschillende gerechten te proeven.


Wereldse gerechten

In het Kooktheater worden wereldse gerechten bereid en via de Culinaire Route krijgt de bezoeker smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes bij zes bestemmingen. Andere ingrediënten zijn de Vakantiebeurs Awards, de NS Vakantiebeurs Express trein van Groningen naar Utrecht op zaterdag 17 januari, het Reisadvies op maat paviljoen, het Zoom.nl fotografiepaviljoen en Trein & Vakantiepaviljoen.


Camping by Night

Op de beurs zijn pleinen ingericht met de zes meest populaire typen vakanties. Gekozen is voor ONTDEK (verre bestemmingen), ACTIEF (outdoor & sport), ZIEN (steden & cultuur), SAMEN (familie & kinderen), VAAR (cruises & zeilen), BUITEN (kampeer & camping). Reisleiders en ervaren medereizigers geven op de pleinen reisadvies en reistips uit eerste hand. Er is een 'Camping by Night', onderdeel van het vakantietype 'BUITEN', waar de liefhebbers met een gratis zaklampje in de hand de sfeer van het kamperen kunnen opsnuiven. Uitgebreide informatie is te vinden via www.vakantiebeurs.nl.

 

Vakantiehuis midden FrankrijkVakantiewoning midden Frankrijk met zwembad

Zoekt u een leuke vakantiewoning in midden Frankrijk met gebruik van heerlijk zwembad kijk dan hier!

Vakantiehuisje op de VeluweVakantiechalet midden op de Veluwe

Liever een compleet uitgeruste vakantiewoning op de Veluwe op een rustig park, kijk dan hier

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter