ImagePersbericht
Utrecht, 21 december 2008

Nummer één bestemming voor korte buitenlandse vakantie Bij een tweede huis in een ander land wordt vaak als eerste gedacht aan Frankrijk, Spanje of misschien wel verder weg. Maar vakantiegaand Nederland heeft inmiddels ontdekt dat veel dichter bij huis ook geweldige mogelijkheden zijn, want niet Frankrijk is meer ons favoriete vakantieland maar… Duitsland!
Deze toppositie is vooral te danken aan het grote aantal korte vakanties dat bij de oosterburen wordt doorgebracht. Want waarom ver reizen als een prachtige natuur, mooie steden, vriendelijke mensen en een goede infrastructuur letterlijk om de hoek liggen? Voor veel tweede huizenbezitters blijkt ons buurland de ideale locatie. En op de 25e editie van Second Home International, de beurs die zich richt op een tweede huis in binnen- en buitenland, zal Duitsland dan ook zeker niet ontbreken.Vakantie net over de grens
Duitsland beschikt in diverse regio’s over een schitterende natuur en heeft veel bruisende steden, kortom: het perfecte platform voor een tweede woning. Steeds meer Nederlanders willen slechts één grens over om vakantie te vieren en dan is Duitsland een logische keuze, zeker gezien de vele mogelijkheden die het land te bieden heeft. Uit de jaarresultaten van het Continu Vakantie Onderzoek, uitgevoerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, blijkt dat Duitsland met maar liefst drie miljoen vakanties de top tien aanvoert van korte buitenlandse vakantiebestemmingen.

Prijs-kwaliteitverhouding
En zo heel verwonderlijk is dat niet. De vluchten zijn aantrekkelijk geprijsd, het land biedt interessante en leuke weekendbestemmingen, de infrastructuur is uitermate goed, de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en de bevolking is ontzettend vriendelijk. Duitsland is weer ‘cool’. Niet alleen voor een vakantie, maar ook voor een tweede woning.

Interessante investering
Op Second Home International 2009 is goed te merken dat Duitsland erg in trek is als het gaat om een tweede huis. “Wij signaleren een sterk groeiende interesse in tweede huizen in Duitsland. De woningen zijn technisch zeer goed gebouwd, vaak beter dan in Nederland. Dat heeft te maken met de Duitse ‘Gründlichkeit’ en dat spreekt Nederlanders aan”, aldus Cees Swank, Formulemanager Buitenland Hypotheken van ING. Hij vervolgt: “Ook de luxe faciliteiten van de huizen en de bereikbaarheid vanuit Nederland maken dat een tweede huis in Duitsland een interessante investering is.”


Korte afstand
Christian van Winkoop van International Properties, naast ING en Dormio Recreatiewoningen een van de aanbieders van tweede huizen in Duitsland, noemt de korte afstand als een van de grote voordelen: “Het valt ons op dat op dit moment de Eifel en de Harz bijvoorbeeld erg in trek zijn. Het is maximaal 3,5 uur rijden, dus ook ideaal voor bijvoorbeeld een lang weekend. Bovendien is het investeringsklimaat in Duitsland interessant en is het eten en drinken goed en goedkoop. Behalve dat het een prachtig vakantieland is, zijn dat natuurlijk ook aantrekkelijke punten om hier een tweede woning aan te schaffen.”

Second Home International
De 25e editie van Second Home International wordt gehouden van vrijdag 13 tot en met zondag 15 maart 2009 in Jaarbeurs Utrecht, hal 3 en 4.
De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur.

Bekijk ook onze andere artikelen over Second Home!

Voor meer informatie: www.secondhome.nl

 

RSS / Twitter