ImageTweede huis in Nederland: booming business Publicatiedatum: 11-02-2009

PERSBERICHT Utrecht,
11 februari 

Het klinkt tegenstrijdig, maar de kredietcrisis heeft de recreatiewoning als tweede huis in Nederland plotseling volop in de belangstelling gebracht. Dat heeft drie oorzaken. Veel Nederlandse vakantiegangers huren nu liever voorzichtig een recreatiewoning in eigen land in plaats van een verre reis te boeken. De verhuuropbrengst hiervan is onbelast. Doordat de huizenmarkt onder druk staat, zijn ook voor recreatiewoningen de vraagprijzen gekelderd. Op Second Home International wordt op vrijdag 13 maart een speciale Seminardag georganiseerd waarbij experts ingaan op dit soort financiële en juridische kwesties bij de aankoop van een tweede huis.
Wie een tweede huis koopt in Nederland en dat in de recreatieverhuur zet, kan op een aanzienlijk beter rendement rekenen over zijn vermogen dan bij beleggen in aandelen of vastzetten in een spaarrekening. Bovendien komt de opbrengst uit de verhuur onmiddellijk beschikbaar en kan deze worden aangewend zonder dat de fiscus daar nog iets van afsnoept.
Met andere woorden: het netto rendement van de investering in een tweede huis is hoger, tot duizenden euro’s per jaar.

Gratis kaarten!
Heeft u leuke ervaringen met een tweedewoning, schrijf hier dan een artikel over en vergezeld dit met meerdere foto’s. Wij zullen dan het artikel op de site plaatsen en onder de inzenders verloten wij wat vrijkaarten voor een beurs die binnenkort gehouden gaat worden. Binnenkort de Second Home International, dé beurs voor uw tweede huis!

 


Bungalowpark Veluwe

 
Extra voordeel
Toch liever de grens over met een tweede huis? “Ook dan is er extra voordeel te behalen”, zegt mevr. mr. Vrenegoor van Heering Associates. “Dankzij belastingverdragen is over het in een buitenlandse recreatiewoning gestoken eigen vermogen geen vermogensrendementsheffing in Box 3 verschuldigd. Het maakt niet uit of de woning verhuurd is of niet. Een besparing van 1.2% per jaar in vergelijking met een saldo op een bankrekening”.

Goede structuur
“Daarbij is het cruciaal om bij de aankoop van een woning in het buitenland een goede structuur neer te zetten”, zegt dhr. drs. Weusten - Senior Banker Kroonwonen Buitenland bij Van Lanschot Bankiers. “Reparatie achteraf is tijdrovend en kost veel geld. Het is daarom belangrijk om een woning in het buitenland deel uit te laten maken van een totale financiële planning”. 


                                                                    
                                                                      
                                                                                                   Voor meer info voor deze woning klik op de foto.

13 maart Seminardag

Mevrouw Vrenegoor en de heer Weusten behoren tot de sprekers van de speciale Seminardag die op vrijdag 13 maart tijdens Second Home International wordt georganiseerd. Die dag geven verschillende experts invulling aan de sterk toenemende behoefte aan informatie over financiële en juridische kanten bij de aankoop van een tweede huis. Zij gaan in op actuele vragen als: Hoe financier je een tweede woning? Is een tweede woning een belegging? Welke fiscale voordelen zijn er te behalen? En met welke wetgeving moet rekening worden gehouden?Drie thema's
Er is deze dag keuze uit drie thema’s. In ieder thema belichten twee specialisten uit de financiële en/of juridische wereld een specifiek onderwerp in relatie tot een tweede woning. De deelnameprijs is 10 euro per thema (exclusief toegang tot Second Home International). Voor meer informatie zie: http://www.secondhome.nl/.

Voorbeelden op Second Home International
Tussen het ruime internationale aanbod op Second Home International, de beurs voor tweede woningen die van vrijdag 13 tot en met zondag 15 maart 2009 voor de 25ste maal wordt gehouden, biedt een aantal bedrijven tweede huizen in Nederland aan. Bijvoorbeeld het project Bodelaeke en Poort van Bloemendaal, waarbij dit lucratieve verhuurconcept mogelijk is.
Project Bodelaeke gaat om de stijlvolle herrijzenis van het Overijsselse dorpje Bodelaeke, dichtbij Giethoorn en het nieuwe gecombineerde Nationaal Park Weerribben–Wieden. Toen in 1776 wind en water vrij spel kregen in het afgegraven veenmoeras werd Bodelaeke in een storm verzwolgen en verdween het in de golven van de Beulakerwijde. Binnenkort komen er 191 modern-traditionele recreatiewoningen voor terug, voor wie rust en ruimte zoekt. Met ligplaats aan het water van de Beulakerwijde, in zeven types, variërend van 250 tot 400 kubieke meter. Ze worden gebouwd in de stijl van de streek en harmoniëren met de prachtige waternatuur. 
Poort van Bloemendaal. het andere project, grenst aan het nationale park met de Kennemerduinen, met uitzicht over de Noordzee en met op wandelafstand de mondaine badplaats Bloemendaal aan Zee . Dit exclusieve appartementengebouw Poort van Bloemendaal nadert zijn voltooiing. Twaalf luxueuze appartementen telt dit architectonische wonder pal aan het strand. Op de begane grond komt een uitstekend restaurant, met een ruim, eigen terras.

Second Home International Second
Home International biedt volop informatie voor wie overweegt een tweede huis te kopen. De 25e editie vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 15 maart in Jaarbeurs Utrecht. Hal 3 en 4 staan die dagen tussen 11.00 tot 18.00 uur volledig in het teken van je eigen huis in het buitenland.

Zie voor meer informatie www.secondhome.nl.

RSS / Twitter