Een eetkamer tafel waarmee je de Eiffeltoren in huis haalt
Geschreven door Evelyn de Meijer

De eetkamer tafels staan erom bekend met name functioneel en praktisch te zijn. Van alle meubelstukken in de huiskamer kan je de eettafel toch wel als de minst gedurfde bestempelen. Over het algemeen verkiest men kwaliteit over de uitstraling van de tafel. Een neutrale eiken eettafel is dan ook voor velen de meest voor de hand liggende keuze. De tafel heeft een degelijke uitstraling, kan bewerkt worden met verschillende oliën en heeft verder alle ingrediënten om er jarenlang plezier van te laten hebben.

 


Maar waarom is dat eigenlijk? Waarom zijn we altijd zo bleu als het aankomt op het uitproberen van een nieuwe eettafel. Is het eigenlijk ook niet zo dat we door onze gehaaste levens helemaal vergeten dat de eettafel überhaupt bestaat. De tafel waar het allemaal om draait en waar we gezellig onze belevenissen aan horen uit te wisselen.
Helaas komt het vandaag de dag steeds vaker voor dat we het aanrecht tot eettafel benoemen, voor de tv snacken of zelfs in het uiterste geval onderweg nog wat naar binnen werken.
Naar mijn mening hoort de eettafel weer het middelpunt van de eetkamer te worden zodat deze vergeten ziel weer gevoed wordt met dagelijkse ervaringen, frustraties en ook mooie momenten.

Maar goed, veel mensen kiezen dus nog steeds, ondanks het inmiddels brede aanbod van design eettafels, voor de houten eettafel. Misschien is het een kwestie van gewoonte, maar zelf denk ik dat het eerder een gebrek van durf is. Een eettafel kan heel goed het pronkstuk worden van je huiskamer, maar daar is wel een open visie voor nodig. Wanneer je op het punt beland bent dat je eigenlijk je eetkamer opnieuw zou willen inrichten doe je er goed aan om je uitgeleefde eettafel in te leveren voor een die ervoor zal zorgen dat je kamer meteen een nieuwe uitstraling zal krijgen.
Een goed voorbeeld hiervan is de eettafel ontworpen door Mike To. Deze ontwerper laat zich inspireren door de traditionele Aziatische elementen en het moderne westen. Een samensmelting van deze elementen heeft een interessante design eettafel opgeleverd.


Het onderstuk van de tafel heeft iets weg van de stalen balken van de Eiffeltoren, iets dat de inrichting van je eetkamer een totale nieuw betekenis geeft. Naast deze make over is de combinatie van glas en metaal een redelijk unieke verschijning in de woonkamer. Kortom, als je eraan toe bent om je eetkamer te onderscheiden zal je met je designer bril op de eerst volgende meubelzaak moeten instappen.
Indien je je graag eerst laat informeren over het aanbod van designer meubels verwijzen wij je door naar: www.fashion4home.nl

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter