Bewoners vanaf 50 jaar kunnen zich inschrijven bij Aquarius in Eindhoven.

Aquarius Woongemeenschap 50+ in Eindhoven is op zoek naar bewoners vanaf 50 jaar. Het mag een alleenstaande zijn of een (homo-lesbisch) stel. Graag ook wat meer alleenstaande mannen. We hebben allemaal een eigen huis met een eigen voor- en achterdeur en kleine eigen tuin. In dat opzicht is de privacy gewaarborgd. Wij hebben met elkaar afgesproken dat niemand zomaar bij iemand binnenloopt. We kloppen eerst aan en wachten dan ook tot er antwoord komt. Anderzijds wonen we natuurlijk niet voor niets in een woongemeenschap. We hebben aandacht voor elkaar, we helpen elkaar met kleine dingen zonder dat dit uitmondt in intensieve zorg. Kortom, een ouderwetse vorm van goede burenhulp. Er zijn ook gezamenlijke activiteiten in onze gemeenschappelijke ruimte, zoals het vieren van de kroonjaren, een aantal keren per jaar een gezamenlijke maaltijd, verschillende hobbyclubs zoals boetseren, knutselen en tekenen.

Er is een leescirkel. Er kunnen gezelschapsspelen gespeeld worden maar ook gezellig een kaartje leggen kan bij ons. In de winter organiseren we tweewekelijks een filmavond. Er is een sjoelcompetitie gedurende de wintermaanden en in de zomer maken we gebruik van onze jeu de boulesbaan in onze grote, goed onderhouden binnentuin. We maken een aantal fietstochten in de maanden met mooi weer. Op donderdagavond, na afloop van het sjoelen of jeu de boulen is er aansluitend de gelegenheid om met elkaar een glaasje te drinken in "De Ruimte". Niets is verplicht maar we betrekken u er graag bij. Nieuwe initiatieven zijn altijd welkom.

 

 

 

Wat verwachten wij van onze nieuwe bewoners? Natuurlijk voldoende betrokkenheid bij deze vorm van wonen. Wat houdt dat in? Buiten die goede vorm van burenhulp stellen wij het op prijs wanneer u eens per maand een keukendienst voor uw rekening neemt. Een keukendienst betekent bij ons dat u de koffie en de thee verzorgt op een dinsdag- of donderdagmiddag terwijl anderen een spelletje spelen of er een clubje actief is. Of een keer helpen bij de organisatie van het een of ander. Indien u aantoonbaar op bestuurlijk niveau onderlegd bent, is er - na stemming door de leden - een mogelijkheid toe te treden tot ons bestuur. Wij staan als vereniging officieel ingeschreven bij de KvK. Een bestuurlijke functie veronderstelt dus niet alleen rechten maar ook plichten.

 

 

 

 

 

Ons complex bestaat uit 35 royale woningen, die in een blok staan, met 1 en/of 2 slaapkamers en een grote zolderverdieping. Gelegen in een rustige woonwijk met winkels en openbaar vervoer op loopafstand. Maar ook 5 fietsminuten verwijderd van de prachtigste natuur. Een groot ziekenhuis en verschillende bejaarden- en verpleegtehuizen zijn te vinden in de nabije omgeving. De huurprijzen van de woningen liggen tussen de 435 en 475 Euro en zijn subsidiabel. Op de website van Wooninc zijn plattegronden te vinden. Heeft u belangstelling? U kunt altijd een keer deelnemen aan een van onze informatiebijeenkomsten. Telefoon secretaris: 040-8428391 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

RSS / Twitter