Persbericht
Utrecht, 26 september 2011

30ste editie van Second Home International

Op de beurs Second Home International 2011, van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober in Jaarbeurs Utrecht, kan een keuze worden gemaakt uit een gevarieerd aanbod internationaal onroerend goed; ver weg en dichtbij, voor belangstellenden met een goedgevulde portemonnee en geïnteresseerden die vanaf dertigduizend euro komen shoppen.

Eindelijk die ‘droomvilla op het strand of die ‘opknapper' gevonden? Tijd voor onderhandeling en aankoop. Maar niet nadat ook de wisselkoers van de lokale munt tegen het licht is gehouden en de waardeschommelingen van het onroerend goed. Juist door de wisselkoersen zijn enorme winsten te maken, of verliezen natuurlijk.


Zo extreem als in Amerika aan het begin van de financiële crisis zal het wel nooit meer worden, toen was je spekkoper met de aanschaf van een leuk huisje in de zon in bijvoorbeeld Florida. Met weinig geld werden hele straten gekocht als was het een spelletje Monopoly. Alleen zitten de buitenlandse kopers nu nog te wachten op het aantrekken van de markt en de waardestijging van de dollar om de papieren winst te verzilveren.

 

BRIC-landen

Een land waar zich de afgelopen jaren een vergelijkbare situatie heeft voorgedaan en waar de gelukkigen nu wél aan het incasseren zijn is Brazilië, samen met Rusland, India en China de BRIC-landen die door het ministerie van Economische Zaken werden aangemerkt als snelgroeiende economieën. Niet voor niets reizen talloze handelsmissies ernaar toe om overeenkomsten en joint ventures te sluiten. Maar ook steeds meer particuliere investeerders en kopers van onroerend goed doen er goede zaken.

Huizenprijzen

Brazilië is al sinds een jaar of tien een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Precies in die periode begon het land aan een internationale economische opmars. Zeker de laatste zeven jaar gaat het zo goed dat ook buitenlandse investeerders daar de vruchten van plukken. De vraag naar onroerend is gestegen en dus ook de huizenprijzen, die de afgelopen tien jaar zo goed als verdubbelden.

 

Een korte video met een impressie van de voorgaande editie van Second Home International.

[youtube:http://in.youtube.com/watch?v=vioRlr2WiRk&]

Zien gebeuren

Ad van der Molen van FlyBrazil, een van de initiatiefnemers van rechtstreekse vliegverbindingen naar het land, heeft het allemaal zien gebeuren. ,,Mensen die rond 2003 in Brazilië een leuk vakantiehuis kochten hebben een dubbelslag gemaakt. Je kon voor 100.000 real een prachtig appartement kopen met uitzicht op zee, omgerekend 25.000 euro. Maar 100.000 real is nu bijna 50.000 euro, waar je niets voor hebt hoeven doen en met de waardestijging van onroerend goed erbij wordt zo'n appartement nu verkocht voor het dubbele. De verkoper heeft dus jarenlang prachtige vakanties gevierd, huuropbrengsten gehad en kan na verkoop en de omwisseling van de real bijna 75.000 euro bijschrijven. Er zijn jaren bij dat ik het niet verdien'', lacht de reisorganisator.

Positief of negatief

Het voorbeeld van Brazilië toont het belang van de wisselkoersen bij de aanschaf van een tweede huis. Overigens was de situatie in Brazilië het afgelopen decennium wel heel bijzonder. Zulke extreme situaties - positief of negatief - kunnen zich echter altijd voordoen waardoor een paar maanden eerder of later zaken doen een wereld van verschil kan betekenen.

Vakantiewoning in midden Frankrijk met zwembad

Zoekt u een vakantiewoning in midden Frankrijk met zwembad kijk dan hier!
Geheel gerenoveerde karakteristieke boerderij met zwembad op ruime kavel met daarnaast gelegen Gite, sinds kort is deze woning in de verhuur genomen, zie Vakantiehuis in midden Frankrijk, ideaal voor 50 plussers!

 

 

 

 

Win 5 X 2 kaarten voor Second Home International: dé beurs voor uw tweede huis

Voorplussers verloot vrijkaarten voor Second Home International van 18-20 maart. Hoe wint u kaarten? Deel uw favoriete vakantie-ervaring met Voorplussers.nl. Stuur een verhaal van maximaal 500 woorden met foto's naar de redactie van VoorPlussers. De gratis toegangsbewijzen gaan naar schrijvers met de leukste inzendingen.

Veel succes,
Redactie VoorPlussers

 

 

 

Second Home International

Second Home International is het langstlopende tweede huizen event in Europa. Portugal is de grootste groeier op de beurs en biedt met Frankrijk, de topper onder de vakantielanden, de beide nationale verkeerbureaus en de KvK's actuele informatie over het (investerings)klimaat, de cultuur en levensgewoonten in deze bestemmingen. Aanbieders van recreatiewoningen uit Nederland bouwen op ware grootte voorbeeldwoningen op de beursvloer. De grootste sector is Oostenrijk, aantrekkelijk in zomer en winter. Nieuwkomers zijn o.a. de Filipijnen, Malta en Cyprus. Experts van o.a. KPMG, Abeln advocaten, Van Lanschot en Frieslandbank informeren de bezoekers over internationale wettelijke, juridische en fiscale regels. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie en kaartjes met korting: www.secondhome.nl.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter