Persbericht
Utrecht, 3 oktober 2011

Nederland voor het eerst doorgedrongen in top 4

Nederland is bezig met een opmars in de rangschikking van populaire landen voor een tweede huis, blijkt uit de evaluatie van Second Home International door beursorganisator VNU Exhibitions Europe. Ons land stond bij de meest recente beursedities nog zevende en vijfde en is nu voor het eerst doorgedrongen tot de top 4.

Spanje is voor het eerst nummer één. Het land wisselde van plaats met Frankrijk, dat nu tweede staat, en Italië is nummer drie. Second Home International is de grootste publieksbeurs met internationaal onroerend goed en vond plaats van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober. Het evenement wordt in het voor- en najaar gehouden in Jaarbeurs Utrecht.Beschikbaar budget

Iets minder dan een derde van de bezoekers gaf aan al een tweede huis te bezitten. Van de grote groep potentiële kopers (55%) wil 8% binnen een half jaar tot aankoop over te gaan, 12% tussen zes maanden en een jaar, 22% tussen één en twee jaar en 13% op wat langere termijn. 21% was primair geïnteresseerd in huur- en verhuurmogelijkheden. Het gemiddeld beschikbare budget voor de aankoop van een tweede huis is 178.000 euro. Gevraagd naar het gebruik van het tweede huis werd meestal genoemd ‘voor eigen vakanties', daarna in ongeveer gelijke mate ‘voor permanente bewoning' en ‘verhuur', gevolgd door ‘belegging' en het minst vaak ‘overwintering'.

 

Advies

De vraag naar deskundige financiële, juridische en fiscale informatie bij potentiële kopers bleek groot. Liefst 27% van de bezoekers kwam naar Second Home International voor juridisch advies, 26% voor fiscaal advies en 23% voor landeninformatie. Zij konden hiervoor terecht op het Adviesplein bij experts van o.a. KPMG, Abeln advocaten, Van Lanschot en Frieslandbank. Portugal en Frankrijk hadden voor het eerst elk een eigen Paviljoen op de beurs. De nationale verkeerbureaus en KvK's van beide landen verstrekten de vele belangstellenden actuele informatie over het (investerings)klimaat, de cultuur en levensgewoonten in deze bestemmingen.

 

Vakantiewoning in midden Frankrijk met zwembad

Zoekt u een vakantiewoning in midden Frankrijk met zwembad kijk dan hier!
Geheel gerenoveerde karakteristieke boerderij met zwembad op ruime kavel met daarnaast gelegen Gite, sinds kort is deze woning in de verhuur genomen, zie Vakantiehuis in midden Frankrijk, ideaal voor 50 plussers!

 

 

 

Recreatiewoningen

Een van de exposanten met aanbod in Nederlands is Dormio recreatiewoningen. Sales director Herbert Blokland herkent de flink toegenomen belangstelling voor het eigen land. ,,Op zonovergoten dagen zoals nu is het minder druk op de beurs maar ik merk duidelijk dat de mensen die er zijn met concrete plannen rondlopen om een vakantiewoning aan te schaffen. De Nederlandse markt voor recreatief onroerend goed is gewoon goed en dat komt juist vanwege de onzekere economische tijden. Ik las laatst dat je geld momenteel per jaar 9,8 procent minder waard wordt als je het op een spaarrekening laat staan. Dus gaan mensen met een beetje eigen vermogen op zoek naar meer waardevaste opties en dan kom je al snel uit bij beleggen in stenen zoals wij zeggen. Voor ons zijn het gouden tijden. Ik heb het nog nooit zo druk gehad''.

Spanje

Marianne Huizer van Spanje-specialist Frans Mulder is verheugd over de weer toegenomen belangstelling voor dit van oudsher populaire land met de beroemde costa´s en historische steden. ,,Ik vind de beurs vrij goed vandaag, al had het wat drukker gekund. Desondanks heb ik toch al flink wat belangstellenden gesproken, maar het is niet meer zo top als een paar jaar geleden. Het te besteden budget is lager maar dat geldt ook voor de prijzen van onroerend goed in Spanje. Je krijgt voor je geld heel veel huis. De bezoekers komen in eerste instantie naar onze stand ter oriëntatie. Later in het traject maken de echt geïnteresseerden in alle rust een weloverwogen keuze´´.

Voorjaarseditie 2012

Second Home International trok 3.382 bezoekers (voorlopig cijfer). De voorjaarseditie staat op het programma van vrijdag 23 tot en met zondag 25 maart 2012.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter