Beurs gericht op duurzame lifestyle

Op zaterdag 5 juni vindt er in Zaanstad een leuke beurs plaats met als thema ‘duurzaamheid'. Tijdens dit evenement wordt duurzaam leven vanuit alle kanten belicht. Van energiebesparing tot biologisch eten, van elektrisch rijden tot isolatie. Onder de noemer Good! Zaanstad laten ondernemers en gemeente zien wat de ontwikkelingen zijn op dit vlak zijn en wat je zelf kunt doen aan energiebesparing. De beurs wordt gehouden op het terrein van de afvalinzamelingdienst HVC aan de Symon Spiersweg 7 te Zaandam. Het begint om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur, de toegang is gratis.

 

 

 

 

 

Bezoekers van de beurs kunnen tips en adviezen krijgen over wat ze zelf kunnen doen om het energieverbruik terug te dringen en tegelijkertijd het milieu te ontlasten. Zo is er een Energiecafé waar gratis energie-advies gegeven wordt. Daarnaast is er ook informatie te verkrijgen over duurzame energie, zoals zonnepanelen, solar verlichting en groen stroom. Maar er zijn ook ondernemers aanwezig die op een duurzame manier boten of tuinmeubelen maken, fairtrade kleding verkopen of informatie geven over de ecobal, waardoor je zonder wasmiddel kunt wassen.

 

 

 

 

 

 

 

Gratis workshops en elektrisch vervoer


Tijdens de beurs is er een workshopplein ingericht waar bezoekers direct aan de slag kunnen om hun leven duurzaam te maken. Bijvoorbeeld tijdens de workshop home-decorating. Met bestaande materialen wordt daar iets nieuws voor in huis gemaakt, zoals placemats en vogelhuisjes. Tink Maatwerk uit Oost-Knollendam is aanwezig en laat zien hoe je oude kleding kunt vermaken tot een nieuwe, hippe outfit. Iedereen kan dus oude kleding meenemen om ter plekke iets nieuws ervan te maken. Natuurlijk mag een demonstratie van elektrische voertuigen niet ontbreken op Good! Zaanstad. Er is een oefenparcours waar bezoekers zelf elektrische auto's, scooters en fietsen kunnen uitproberen. Tijdens de beurs is er ook aandacht voor afvalverwerking. Zo kun je zelf een vuilnisbak legen of een quiz doen waarmee een leuke prijs gewonnen kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

Zonnig Zaanstad


Tijdens de beurs gaat de inschrijving voor de subsidie Zonnig Zaanstad van start. Met deze subsidie kunnen Zaankanters een tegemoetkoming krijgen bij de aanschaf van duurzame energiesystemen en isolatiemaatregelen. Deze actie werd vorig jaar ook georganiseerd en was toen razend populair.
Bezoekers worden aangeraden om op tijd te komen, want op = op!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter