Nu Algemeen

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Algemeen

Live Koningsdag | Emmen stroomt vol met Oranjefans, vrijmarkten in volle gang (za, 27 apr 2024)

>> meer lezen

Poetin zou niets hebben geweten van exacte tijdstip dood Navalny (Sat, 27 Apr 2024)
Vladimir Poetin zou niets hebben geweten van het exacte moment waarop Alexei Navalny is overleden. Wall Street Journal meldt op basis van bronnen dat Amerikaanse inlichtingendiensten daarom denken dat Poetin geen directe opdracht heeft gegeven voor moord van de oppositiepoliticus.
>> meer lezen

Oproep | Vier jij Koningsdag? Stuur jouw foto's en video's (Sat, 27 Apr 2024)
Vandaag vieren we de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Wil jij delen hoe je Koningsdag viert? Stuur ons dan een foto of video.
>> meer lezen

Geldproblemen Vitesse blijken nóg groter: crisisclub heeft schuld van 19 miljoen (Sat, 27 Apr 2024)
De geldproblemen van Vitesse blijken nóg groter dan gedacht. De noodlijdende club heeft een schuld van 18,9 miljoen euro, blijkt uit een vonnis van de rechtbank Gelderland.
>> meer lezen

NU+ | Wie zijn al die mensen die met de koning meelopen tijdens Koningsdag? (Sat, 27 Apr 2024)
Koning Willem-Alexander viert dit jaar zijn 57e verjaardag in Emmen. Welke familieleden van de koning zijn bij de viering aanwezig? En wie zijn alle andere personen die met de koninklijke familie meelopen langs de georganiseerde route?
>> meer lezen

Nederlander met duizenden erectiepillen opgepakt in Duitse stad Aken (Sat, 27 Apr 2024)
Een 33-jarige Nederlander is zaterdag in Duitsland aangehouden met 4.300 erectiepillen in de achterbak van zijn auto. De pillen zaten verpakt in honderd postpakketjes, bestemd voor adressen in Duitsland.
>> meer lezen

Weerbericht Koningsdag | Oranje regenjas én zonnebril komen dubbel van pas (Sat, 27 Apr 2024)
Wie op Koningsdag in het oranje gekleed wil gaan, heeft zaterdag het meeste baat bij een oranje regenjas en zonnebril. Niet alleen voor het feestelijke tintje, maar ook om voorbereid te zijn op het wisselvallige weer.
>> meer lezen

Botswana vreest voor lot nijlpaarden die vastzitten in de modder door droogte (Sat, 27 Apr 2024)
In Botswana zitten kuddes nijlpaarden vast in de modder. Door extreme droogte zijn veel meren opgedroogd. De bedreigde diersoort heeft water nodig om verbranding, oververhitting en uitdroging te voorkomen. De autoriteiten vrezen voor grote sterfte onder de kuddes.
>> meer lezen

Rusland beschiet energiecentrales in drie Oekraïense provincies (Sat, 27 Apr 2024)
Rusland heeft zaterdagochtend in drie Oekraïense provincies energiecentrales onder vuur genomen. Volgens de Oekraïense energieminister German Galushchenko is er één gewonde gevallen. De centrales zijn beschadigd, maar werken nog wel.
>> meer lezen

Live Koningsnacht | Utrecht roept mensen op om niet meer naar de stad te komen (Sat, 27 Apr 2024)

>> meer lezen

In beeld | Van Prinsessedag tot Koningsdag: zo zag de feestdag er vroeger uit (Sat, 27 Apr 2024)
Koning Willem-Alexander viert zaterdag zijn verjaardag in Emmen, met koningin Máxima en andere leden van de koninklijke familie. Koningsdag heeft er de afgelopen 139 jaar niet altijd hetzelfde uitgezien of dezelfde naam gehad. Dit is hoe het er vroeger aan toeging.
>> meer lezen

Explainer | Zo eet je een tompouce zonder te knoeien (succes!) (Sat, 27 Apr 2024)

>> meer lezen

NU+ | De eeuwige strijd van Jeanet van der Laan tegen vooroordelen in voetbal (Sat, 27 Apr 2024)
Ze was ooit het eerste voetballende meisje tussen de jongens in de Derde Divisie. Nu wil Jeanet van der Laan (44) de eerste vrouwelijke voorzitter ooit worden van de KNVB. "Een D66'er kan prima samen voetballen met een PVV'er."
>> meer lezen

Jonge orka na wekenlange worsteling bevrijd uit ondiepe lagune in Canada (Fri, 26 Apr 2024)
In het westen van Canada is het een jonge orka na ongeveer vijf weken gelukt om uit een ondiepe lagune te ontsnappen. Daar was het kalf eind maart met zijn moeder terechtgekomen. De moederorka overleed nadat ze gestrand was geraakt.
>> meer lezen

Feyenoord en Liverpool mondeling akkoord over transfer trainer Slot (Fri, 26 Apr 2024)
Feyenoord en Liverpool hebben vrijdagavond volgens meerdere media een mondeling akkoord bereikt over een transfer van Arne Slot. Het is een kwestie van tijd tot de overgang van de trainer is afgerond.
>> meer lezen

Overzicht | Spanje stuurt Patriots naar Oekraïne, België vervroegt F-16's (Fri, 26 Apr 2024)
Regelmatig geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Oekraïne. Deze keer: Spanje gaat Patriot-luchtafweerraketten aan Oekraïne leveren. Dat meldde de Spaanse minister van Defensie Margarita Robles vrijdag. De Belgische regering streeft ernaar dit jaar al de eerste F-16's te leveren.
>> meer lezen

Live KKD | Reacties na gemiste kans Willem II op promotie, ook Roda JC speelt gelijk (Fri, 26 Apr 2024)

>> meer lezen

Rutte bezoekt 'goede vriend' Erdogan, maar nog geen steun als NAVO-leider (Fri, 26 Apr 2024)
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan verwacht van de volgende NAVO-topman dat deze aandacht houdt voor de strijd tegen terrorisme. Dat zei Erdogan vrijdag na het bezoek van demissionair premier Mark Rutte, die in Istanboel was om zijn kandidatuur voor het NAVO-leiderschap te bespreken.
>> meer lezen

Geen nieuwe bijdrage kabinet aan UNRWA, maar sluit hulp via organisatie niet uit (Fri, 26 Apr 2024)
Het demissionaire kabinet komt niet met een nieuwe bijdrage aan VN-organisatie UNRWA voor Palestijnse vluchtelingen. Wel blijft Den Haag de organisatie zien als potentieel kanaal voor hulp, waardoor toekomstige bijdragen niet uitgesloten zijn.
>> meer lezen

Britse koning Charles pakt publieke taken weer op na kankerdiagnose (Fri, 26 Apr 2024)
Koning Charles pakt vanaf volgende week een deel van zijn afspraken en ontmoetingen buiten de deur weer op. In februari legde de Britse koning zijn publieke taken tijdelijk neer nadat artsen hadden ontdekt dat hij kanker had.
>> meer lezen

Israël dreigt met invasie Rafah als Hamas 'laatste kans' op deal niet pakt (Fri, 26 Apr 2024)
Israëlische functionarissen zouden hun Egyptische collega's hebben verteld dat Israël bereid is onderhandelingen met Hamas over gijzelaars en gevangenen "een laatste kans" te geven. Mocht een deal niet snel worden bereikt, dan gaan de Israëliërs door met hun invasie van Rafah.
>> meer lezen

Video | Boeing met mensen aan boord stuitert op landingsbaan in VS (Fri, 26 Apr 2024)

>> meer lezen

NU+ | Protesteren op Koningsdag: 'Het is duur en er is te weinig transparantie' (Fri, 26 Apr 2024)
Koningsdag is voor veel mensen een groot feest met vrijmarkten en borrels. Maar voor sommigen is het een protestdag. Ze demonstreren tegen de monarchie en het inkomen van de koninklijke familie. Waarom demonstreren zij en wat willen ze?
>> meer lezen

NU+ | Miljoenen Palestijnen zijn al vluchteling en willen niet nóg een keer vluchten (Fri, 26 Apr 2024)
De Raad van State oordeelde woensdag dat Nederland de asielaanvragen van mensen uit de Palestijnse Gebieden gewoon moet behandelen. Op ons reactieplatform NUjij vroegen lezers zich af waarom buurlanden de Palestijnen niet opvangen. Het korte antwoord: dan doen ze al.
>> meer lezen

Video | Moedergorilla kietelt jong dat lachend over grond rolt (Fri, 26 Apr 2024)

>> meer lezen

Ook marechaussee stopt met meewegen uiterlijk en afkomst bij controles (Fri, 26 Apr 2024)
De marechaussee gaat een jaar na een rechterlijke uitspraak werknemers toch expliciet verbieden burgers zonder directe aanleiding te controleren op basis van uiterlijk en afkomst, zegt de grensbewakingsdienst tegen NU.nl. De stap volgt op een soortgelijk besluit van de politie.
>> meer lezen

Weerbericht Koningsdag | Buien in het hele land, maar ook aangenaam in de zon (Fri, 26 Apr 2024)
Als je met Koningsdag de deur uitgaat, moet je rekening houden met buien. Lokaal is er zelfs kans op onweer en hagel. Maar tussendoor is ook af en toe de zon te zien.
>> meer lezen

Uitglijden was oorzaak van dodelijke val meisje (16) uit Amsterdams pand (Fri, 26 Apr 2024)
De dodelijke val van een zestienjarig meisje uit een pand in Amsterdam was een noodlottig ongeval. Het meisje was dinsdagavond uitgegleden en naar beneden gevallen, meldt de politie.
>> meer lezen

Achttien maanden cel geëist tegen vrouw die eigen stalking in scène zette (Fri, 26 Apr 2024)
Het Openbaar Ministerie (OM) eist anderhalf jaar cel tegen een vrouw die ervan verdacht wordt haar eigen stalking in scène te hebben gezet. Voor de stalking zat een man een jaar lang ten onrechte vast. Het OM biedt daarvoor excuses aan.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0