Economie

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Economie

Moederbedrijf Booking.com ziet winst fors stijgen door groei reislust (vr, 03 mei 2024)
Booking Holdings is in de eerste maanden van het jaar harder gegroeid dan het reisbedrijf zelf had verwacht. Het moederbedrijf van het in Amsterdam gevestigde Booking.com profiteerde van een toename van het aantal boekingen.
>> meer lezen

Belgische justitie eist boete van ruim 24 miljoen euro voor PostNL (Fri, 03 May 2024)
Het Belgisch Openbaar Ministerie heeft in een zaak tegen de Belgische tak van PostNL een boete van 24,4 miljoen euro geëist. Twee onderdelen van het bedrijf zouden enkele jaren op een onwettige manier personeel van derden hebben ingezet.
>> meer lezen

Russisch Gazprom lijdt door inval Oekraïne eerste jaarverlies sinds 1999 (Fri, 03 May 2024)
Gazprom heeft vorig jaar voor het eerst sinds 1999 een verlies geleden. Na de grootschalige inval van Rusland in Oekraïne verkocht het Russische staatsgasbedrijf steeds minder gas aan Europa, waarmee een winstgevende exportmarkt is weggevallen.
>> meer lezen

Aanvullende zorgverzekering raakt langzaam verder uit de gratie (Fri, 03 May 2024)
Vrijwel elk jaar kiezen minder mensen voor een aanvullende dekking bij hun zorgverzekering. Omdat zorgpremies blijven stijgen, is het schrappen van een aanvullend pakket voor een bril of fysiotherapie een welkome besparing.
>> meer lezen

Schoenmakers, goudsmeden en orgelbouwers verdwijnen vaker uit straatbeeld (Fri, 03 May 2024)
Schoenmakers, goudsmeden, kleer- en kaarsenmakers en orgelbouwers: het zijn enkele ambachtelijke beroepen die verdwijnen uit het straatbeeld, blijkt uit een inventarisatie van AmbachtNederland. Consumenten nemen steeds minder vaak de moeite om hun kapotte producten te laten repareren.
>> meer lezen

Delftse studenten onthullen waterstofboot: 'Willen naar Londen varen' (Thu, 02 May 2024)
Studenten van de TU Delft hebben donderdag hun zelfgebouwde boot op waterstof gepresenteerd. Daarmee willen ze deze zomer de Noordzee oversteken naar het Verenigd Koninkrijk. Zijn boten op waterstof de toekomst voor een duurzame scheepvaart?
>> meer lezen

Huizenprijzen zijn buiten de Randstad alweer terug op recordhoogte (Thu, 02 May 2024)
Prijzen van koophuizen in veel provincies buiten de Randstad zijn hoger dan ooit. De vorige piek was in de eerste helft van 2022, maar inmiddels zijn woningen in onder meer Noord-Brabant, Groningen en Overijssel duurder dan destijds.
>> meer lezen

Flitsbezorgers verdwijnen in net zo'n rap tempo als dat ze kwamen (Thu, 02 May 2024)
Flitsbezorgers in ons land staan onder druk waardoor er nu nog maar één partij over is op de markt: Flink. Maar het Duitse bedrijf zal snel van strategie moeten veranderen om rendabel te blijven, zeggen deskundigen.
>> meer lezen

Ziggo in lastig parket: steeds meer klanten vertrekken vanwege prijsverhogingen (Thu, 02 May 2024)
Door aanhoudende prijsverhogingen heeft VodafoneZiggo in het eerste kwartaal 1,6 procent meer omzet gedraaid. Maar gezond is het bedrijf zeker niet. Mede door tariefsverhogingen verliest de telecomprovider in steeds hoger tempo klanten.
>> meer lezen

NU+ | Stroomprijzen vaker onder nul dankzij salderen: 'Ramp voor het stroomnet' (Thu, 02 May 2024)
Op zonnige middagen barst het Nederlandse stroomnet bijna uit zijn voegen. De oorzaak: de miljoenen huishoudens met zonnepanelen die ongelimiteerd stroom terugleveren, ook al duiken de marktprijzen ver onder nul. "De salderingsregeling is een ramp voor het stroomnet."
>> meer lezen

Cacaoprijs stort door naderende regen opeens weer in na historische piek (Thu, 02 May 2024)
De prijs van cacao is na een historische stijging in de afgelopen maanden opeens weer ingestort. De marktprijzen van de belangrijke grondstof van chocolade is in twee weken tijd met een derde gezakt. Een van de oorzaken is regen in West-Afrika.
>> meer lezen

Marktplaats verwijdert advertenties met tickets voor Herdenking op de Dam (Thu, 02 May 2024)
Marktplaats heeft meerdere advertenties voor tickets voor de Nationale Herdenking op de Dam verwijderd van het platform. Sommige gebruikers lieten mensen tegen elkaar opbieden voor een plekje bij de herdenking. Maar dat is volgens Marktplaats niet de bedoeling.
>> meer lezen

Nog steeds tekort aan diabetesmedicijn Ozempic door afslankrage (Thu, 02 May 2024)
De Deense medicijnenmaker Novo Nordisk heeft nog steeds moeite te voldoen aan de stijgende vraag naar Ozempic. Het middel is bedoeld voor mensen met diabetes, maar veel anderen gebruiken het als afslankmiddel. Daardoor ontstaan tekorten.
>> meer lezen

Eneco moet 'vage' claim over klimaatneutraliteit uit reclames verwijderen (Thu, 02 May 2024)
Eneco gaat de woorden "sneller klimaatneutraal" uit reclame-uitingen verwijderen na een tik op de vingers van de ACM. Volgens de toezichthouder is de claim van het energiebedrijf mogelijk misleidend en vaag.
>> meer lezen

Opnieuw miljardenwinst voor ING door groei aantal klanten (Thu, 02 May 2024)
ING heeft in het afgelopen kwartaal een brutowinst van 2,3 miljard euro in de boeken gezet. Dit kwam door onder meer een groei van het aantal klanten en leningen, en doordat de bank scherp op de uitgaven lette.
>> meer lezen

Import Chinese auto's vertienvoudigd, Chinese elektronica willen we niet meer (Thu, 02 May 2024)
Nederlanders kiezen steeds vaker voor Chinese auto's en dat is terug te zien in de importcijfers. Vorig jaar kwamen voor 1,1 miljard euro aan Chinese auto's naar ons land, waar dat een jaar eerder bleef steken op 107,6 miljoen euro.
>> meer lezen

Miljarden blijven binnenstromen bij Shell ondanks lagere gasprijs (Thu, 02 May 2024)
Met een winst van ruim 7,7 miljard dollar (7,2 miljard euro) was ook het afgelopen kwartaal zeer rendabel voor Shell. De winst kwam vooral van fossiele brandstoffen, ook al staat de gasprijs niet meer zo hoog als een jaar eerder.
>> meer lezen

Adema geeft toch vrijstelling aan kersentelers om fruitvliegjes te bestrijden (Wed, 01 May 2024)
Kersentelers mogen een jaar langer gebruikmaken van twee bestrijdingsmiddelen die kersen beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg. Demissionair landbouwminister Piet Adema verleent deze vrijstelling "nog eenmaal", schrijft hij aan de Tweede Kamer.
>> meer lezen

Verkoop warmtepompen flink ingezakt in eerste kwartaal (Wed, 01 May 2024)
De verkoop van warmtepompen is in de eerste maanden van dit jaar hard gedaald. Dit komt onder andere doordat gasprijzen niet meer zo torenhoog zijn. Ook zijn er zorgen over het overvolle stroomnet.
>> meer lezen

In beeld | Verhitte demonstraties op officiële feestdag Dag van de Arbeid (Wed, 01 May 2024)
Woensdag is het 1 mei, de Dag van de Arbeid. Wereldwijd gaan mensen daarvoor de straat op, ook in landen waar het geen officiële feestdag is. Dat doen ze vaak om politieke onvrede te uiten, onder meer over de arbeidsmarkt.
>> meer lezen

Je auto laten verzekeren kost ruim 60 euro meer dan vorig jaar (Wed, 01 May 2024)
Wie in de eerste maanden van dit jaar een autoverzekering heeft afgesloten, is fors duurder uit dan een jaar eerder. De prijzen voor een allriskverzekering zijn met 9 procent het hardst gestegen.
>> meer lezen

Recordaantal van 10,3 miljoen mensen deed belastingaangifte voor deadline (Wed, 01 May 2024)
In de afgelopen twee maanden zijn er 10,3 miljoen belastingaangiften ingestuurd voor de deadline. Dat is een nieuw record. Daarnaast hebben meer dan 3 miljoen mensen uitstel aangevraagd.
>> meer lezen

Vrees voor Chinese dominantie in windmolens en waterstof (Wed, 01 May 2024)
Experts vrezen een Chinese dominantie in sommige onderdelen voor windmolens. Ook bij de productie van waterstof zijn Chinezen nadrukkelijk aanwezig. Dit kan tot problemen leiden, stellen kennisinstituut TNO en onderzoeksbureau HCSS.
>> meer lezen

April was voor bitcoin de slechtste maand sinds 2022 (Wed, 01 May 2024)
De waarde van de bitcoin is woensdag gezakt tot onder de 60.000 dollar (ongeveer 56.000 euro). De digitale munt had in april de slechtste maand sinds de ineenstorting van cryptobeurs FTX in november 2022: bitcoin raakte bijna 16 procent aan waarde kwijt.
>> meer lezen

Praat mee | Heb of wil jij (g)een dynamisch energiecontract? Praat mee over energiecontracten (Wed, 01 May 2024)
Huishoudens met een dynamisch energiecontract krijgen woensdag voor het eerst dit jaar geld toe als ze stroom verbruiken. Bij zo'n contract schommelen de stroomprijzen ieder uur en de gasprijzen iedere dag. Daardoor betaal je op sommige momenten minder en soms krijg je zelfs geld toe bij stroomverbruik. Heb jij een dynamisch energiecontract? Of gaat je voorkeur naar een gewoon contract? En wat is je overweging?
>> meer lezen

Verkoop alcoholvrij bier voor het eerst gedaald (Wed, 01 May 2024)
Na een jarenlange opmars is de verkoop van alcoholvrij bier in de eerste maanden van dit jaar gedaald. De sector wijt dat aan de forse verhoging van de zogenoemde verbruikersbelasting, met bijna 200 procent.
>> meer lezen

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0