Sport Nieuws

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Sport

Clubicoon Marco Reus geeft titeldroom op en vertrekt bij Borussia Dortmund (vr, 03 mei 2024)
Marco Reus gaat aan het einde van het seizoen vertrekken bij Borussia Dortmund. Zijn droom om met Dortmund kampioen te worden komt daardoor na twaalf jaar niet uit.
>> meer lezen

Slot danst om vragen over Liverpool heen: 'Maar het gaat rondkomen' (Fri, 03 May 2024)
Zolang zijn overgang naar Liverpool nog niet is bevestigd, danst Feyenoord-trainer Arne Slot behendig om de materie heen. "In de basis is er niks gecommuniceerd, maar het gaat rondkomen, daar heb ik alle vertrouwen in."
>> meer lezen

Jurriën Timber keert na negen maanden terug in wedstrijdselectie Arsenal (Fri, 03 May 2024)
Jurriën Timber keert na een afwezigheid van bijna negen maanden terug in de wedstrijdselectie van Arsenal. Of de verdediger zaterdag ook minuten gaat maken tegen Bournemouth, is nog niet bekend.
>> meer lezen

Verstappen had vertrekkend F1-ontwerper Newey liever zien blijven (Fri, 03 May 2024)
Max Verstappen gaf donderdag in Miami toe dat hij Adrian Newey liever bij Red Bull had zien blijven. Toch probeerde de Nederlander te benadrukken dat het vertrek van de legendarische Formule 1-ontwerper misschien wel minder impact heeft dan wordt gedacht.
>> meer lezen

Wieffer mist laatste duels Feyenoord: 'Ideale aanloop naar EK is het zeker niet' (Fri, 03 May 2024)
Mats Wieffer komt de rest van het seizoen niet meer in actie. De Feyenoord-middenvelder is uit de roulatie met een bovenbeenblessure. Over zijn inzetbaarheid voor Oranje bij het EK van komende zomer is nog niets te zeggen.
>> meer lezen

PSV-coach Bosz zelfs nu nog niet bezig met titelfeest: 'Zijn allemaal randzaken' (Fri, 03 May 2024)
Het kan alleen in theorie nog misgaan, maar toch wil PSV-coach Peter Bosz zich nog altijd niet bezighouden met een kampioensfeest. Een gesprek over de platte kar is er dus ook niet bij in de aanloop naar het duel van zondag met Sparta Rotterdam.
>> meer lezen

Norris zou iedereen Koningsdag aanraden, ondanks snee in neus (Fri, 03 May 2024)
Lando Norris zou iedereen aanraden om een keer Koningsdag in Amsterdam te vieren. De McLaren-coureur was afgelopen weekend in de hoofdstad, onder meer op een boot met dj Martin Garrix. Daarbij liep hij wel een snee in zijn neus op.
>> meer lezen

Geldinzamelingsactie Vitesse slaat aan: club heeft al 1 miljoen euro binnen (Fri, 03 May 2024)
De geldinzamelingsactie van Vitesse slaat aan. De noodlijdende club heeft na ruim een dag al 1 miljoen euro opgehaald, meldt een clubwoordvoerder vrijdag aan NU.nl.
>> meer lezen

Race tegen de klok voor De Ligt richting Champions League-return tegen Real (Fri, 03 May 2024)
Voor de geblesseerde Matthijs de Ligt wordt het een race tegen de klok of hij de return in de Champions League tegen Real Madrid haalt. Dat vertelde Bayern München-trainer Thomas Tuchel vrijdag op de persconferentie.
>> meer lezen

NU+ | Voor Sjoukje Dijkstra was het raadsel waarom ze kunstschaatsen kreeg (Fri, 03 May 2024)
Eenmaal olympisch goud, drie wereldtitels en vijf Europese titels. Het is de indrukwekkende erelijst van de donderdag overleden kunstschaatsster Sjoukje Dijkstra. Ze was een legende in de sport, al heeft ze zich altijd afgevraagd waarom ze haar eerste kunstschaatsen kreeg.
>> meer lezen

Oproep | Welke vragen heb jij over het noodlijdende Vitesse? (Fri, 03 May 2024)
Profvoetbal dreigt te verdwijnen uit Arnhem, want Vitesse verwacht dat het niet op tijd aan de KNVB-eisen voor een licentie voldoet. Wat wil jij verder nog weten over de situatie bij Vitesse? Stel hier al je vragen.
>> meer lezen

Ten Hag wilde Kane naar United halen: 'Je weet dat hij dertig goals oplevert' (Fri, 03 May 2024)
Trainer Erik ten Hag heeft in een interview met Sky Sports toegegeven dat hij Harry Kane afgelopen zomer dolgraag naar Manchester United had gehaald. De Engelse recordkampioen greep naast de topspits en schakelde door naar Rasmus Højlund.
>> meer lezen

Klopp na woordenwisseling met Salah bij Liverpool: 'Het is een non-verhaal’ (Fri, 03 May 2024)
Volgens Jürgen Klopp is de kou tussen hem en Mohamed Salah uit de lucht. De Liverpool-manager en de aanvaller hadden zaterdag een woordenwisseling voorafgaand aan de invalbeurt van Salah.
>> meer lezen

Van de Ven ziet kansen op Champions League slinken: 'Alle ballen gaan erin' (Fri, 03 May 2024)
Tottenham Hotspur-verdediger Micky van de Ven baalt na de nederlaag op bezoek bij Chelsea (2-0). De 23-jarige Oranje-international denkt dat plaatsing voor de Champions League definitief uit zicht is.
>> meer lezen

NU+ | Concurrenten Red Bull in rij voor 'legende' Newey: 'Zou een privilege zijn' (Fri, 03 May 2024)
Het definitieve vertrek van Adrian Newey bij Red Bull biedt openingen voor concurrerende teams die in de topontwerper een soort garantie voor succes zien. Topteams die de macht van Max Verstappen willen overnemen, zouden de Brit met open armen ontvangen.
>> meer lezen

Dai Dai N'tab wil olympische droom na vertrek bij Jumbo vervullen bij Team IKO (Fri, 03 May 2024)
Dai Dai N'tab heeft na zijn vertrek bij Schaatsteam Jumbo een nieuwe ploeg gevonden. De meervoudig nationaal sprintkampioen rijdt minimaal tot en met de Olympische Spelen van 2026 in de kleuren van Team IKO.
>> meer lezen

Roma-coach De Rossi spaart Karsdorp na fout: 'Oneerlijk om met vinger te wijzen' (Fri, 03 May 2024)
AS Roma-coach Daniele De Rossi heeft het donderdag na de heenwedstrijd in de halve finales van de Europa League opgenomen voor Rick Karsdorp. De verdediger ging bij de 0-2-nederlaag tegen Bayer Leverkusen flink in de fout.
>> meer lezen

Koningshuis en sportwereld treuren om dood Sjoukje Dijkstra: 'Einde van tijdperk' (Fri, 03 May 2024)
Het koningshuis en de sportwereld treuren om het overlijden van kunstschaatsicoon Sjoukje Dijkstra (82). Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima noemen haar een legende, terwijl NOC*NSF de olympisch kampioene van 1964 omschrijft als een unieke sportvrouw.
>> meer lezen

Willem II kan na twee jaar rentree maken in de Eredivisie: dit zijn de scenario's (Fri, 03 May 2024)
Willem II kan vrijdagavond na twee seizoenen terugkeren in de Eredivisie. Ook Roda JC kan promotie veiligstellen, al is het dan wel afhankelijk van het resultaat van FC Groningen bij Telstar. Dit zijn de scenario's.
>> meer lezen

Van Gerwen mist matchdart en verliest ondanks hoog niveau in Premier League (Thu, 02 May 2024)
Michael van Gerwen is donderdag al in de eerste ronde van de veertiende Premier League-avond uitgeschakeld. De drievoudig wereldkampioen moest in een hoogstaand duel in het Schotse Aberdeen het onderspit delven tegen Rob Cross: 5-6.
>> meer lezen

Olympiacos stunt bij Villa in spektakelstuk, tiental Club Brugge nipt onderuit (Thu, 02 May 2024)
Olympiacos heeft donderdag in de halve finales van de Conference League gestunt bij Aston Villa. De Griekse ploeg won met 2-4. Club Brugge incasseerde in blessuretijd de 3-2 op bezoek bij Fiorentina.
>> meer lezen

Blunder Karsdorp leidt verlies Roma in, Koopmeiners belangrijk voor Atalanta (Thu, 02 May 2024)
Rick Karsdorp heeft donderdag met een blunder de 0-2-nederlaag van AS Roma ingeleid in de heenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen in de halve finales van de Europa League. Atalanta speelde dankzij een assist van Teun Koopmeiners met 1-1 gelijk bij Olympique Marseille.
>> meer lezen

Live Europees voetbal | Reacties na winst Leverkusen en stunt Olympiacos (Thu, 02 May 2024)

>> meer lezen

Chelsea verslaat Tottenham in derby en nadert United tot drie punten (Thu, 02 May 2024)
Chelsea heeft Tottenham Hotspur donderdag de derde Premier League-nederlaag op rij bezorgd. Trevoh Chalobah en Nicolas Jackson zorgden in de Londense derby voor het verschil: 2-0.
>> meer lezen

Legendarische oud-kunstschaatsster Sjoukje Dijkstra (82) overleden (Thu, 02 May 2024)
Oud-kunstschaatsster Sjoukje Dijkstra is donderdag op 82-jarige leeftijd overleden. De geboren Friezin bezorgde Nederland in 1964 de eerste gouden medaille ooit op de Olympische Winterspelen.
>> meer lezen

In beeld | Van historisch goud tot het circus: het leven van Sjoukje Dijkstra (Thu, 02 May 2024)
Met de donderdag overleden Sjoukje Dijkstra (82) verliest Nederland zijn beste kunstschaatsster ooit. Ze won als eerste Nederlander een gouden medaille op de Olympische Winterspelen en koos na haar carrière voor het circus. Dit is haar leven in foto's.
>> meer lezen

Red Bull rondt overname wielerploeg BORA af: 'Grote doelen zijn binnen bereik' (Thu, 02 May 2024)
Energiedrankjesfabrikant Red Bull heeft donderdag de overname van wielerploeg BORA-hansgrohe afgerond. Het Oostenrijkse bedrijf prijkt vanaf de Tour de France op de shirts van het team dat dan verder gaat als Red Bull-BORA-hansgrohe.
>> meer lezen

Topfavoriet Pogacar vindt het respectloos dat alles in de Giro om hem draait (Thu, 02 May 2024)
Tadej Pogacar vindt het vervelend dat het in de aanloop naar de Giro d'Italia vooral over hem gaat. De 25-jarige debutant is de huizenhoge favoriet voor de eindzege, maar benadrukt dat zijn concurrenten ook aandacht verdienen.
>> meer lezen

Demi Vollering kan eindelijk juichen: 'Het duurde voor m'n gevoel erg lang' (Thu, 02 May 2024)
Demi Vollering heeft donderdag haar eerste zege van het seizoen geboekt. De kopvrouw van SD Worx sloeg toe in de Vuelta Femenina en veroverde meteen de rode leiderstrui. "Ik hoop dat ik die na de laatste etappe nog steeds draag."
>> meer lezen

Oranjeopponent Frankrijk ziet Hernández voor EK wegvallen met zware blessure (Thu, 02 May 2024)
Lucas Hernández ligt minimaal een half jaar uit de roulatie vanwege een gescheurde voorste kruisband in zijn linkerknie. De verdediger van Paris Saint-Germain mist daardoor het komende EK, waar Frankrijk een groepswedstrijd tegen Nederland speelt.
>> meer lezen

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0