Nu Algemeen

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Algemeen

Steeds minder seks in populaire films, daling van 40 procent sinds 2000 (vr, 03 mei 2024)
Populaire films tonen steeds minder seks. In 2023 was er bijna 40 procent minder te zien dan in 2000. In steeds meer films is überhaupt geen seks meer te zien.
>> meer lezen

Verstappen had vertrekkend F1-ontwerper Newey liever zien blijven (Fri, 03 May 2024)
Max Verstappen gaf donderdag in Miami toe dat hij Adrian Newey liever bij Red Bull had zien blijven. Toch probeerde de Nederlander te benadrukken dat het vertrek van de legendarische Formule 1-ontwerper misschien wel minder impact heeft dan wordt gedacht.
>> meer lezen

NU+ | Voor Sjoukje Dijkstra was het een raadsel waarom ze schaatsen kreeg (Fri, 03 May 2024)
Eenmaal olympisch goud, drie wereldtitels en vijf Europese titels. Het is de indrukwekkende erelijst van de donderdag overleden kunstschaatsster Sjoukje Dijkstra. Ze was een legende in de sport, al heeft ze zich altijd afgevraagd waarom ze haar eerste kunstschaatsen kreeg.
>> meer lezen

Bemanning van door Iran in beslag genomen schip na bijna drie weken vrijgelaten (Fri, 03 May 2024)
Iran heeft de bemanning van een containerschip dat vorige maand in beslag werd genomen vrijgelaten. Het vaartuig met Israëlische banden blijft wel onder Iraanse controle staan.
>> meer lezen

NU+ | Zijn grote weersverschillen in het land normaal, of is er meer aan de hand? (Fri, 03 May 2024)
Op de Wadden konden mensen donderdagavond tot in de avond van de zon genieten, terwijl de Limburgse hulpdiensten het druk hadden door de stortregens en hagelstenen. Is het uitzonderlijk dat zich tegelijkertijd zoveel verschillende weertypen voordoen in Nederland?
>> meer lezen

Oekraïner moet 13,5 jaar cel in en krijgt 15 miljoen euro boete na megahack (Fri, 03 May 2024)
Een Oekraïner is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een celstraf van dertien jaar en zeven maanden. De man is schuldig bevonden aan het uitvoeren van cyberaanvallen met gijzelsoftware via softwaremaker Kaseya.
>> meer lezen

Nederland stijgt naar top vijf persvrijheidsranglijst, wereldwijd meer zorgen (Fri, 03 May 2024)
Nederland is gestegen van plek zes naar plek vier op de jaarlijkse persvrijheidsindex van Verslaggevers zonder Grenzen (RSF). Dat klinkt als goed nieuws, maar de stijging is meer te danken aan de verslechtering van de wereldwijde persvrijheid dan aan verbeteringen in ons land.
>> meer lezen

NU+ | Ilse DeLange zingt over einde samenwerkingen: 'Het blijft jammer' (Fri, 03 May 2024)
Ilse DeLange zit 25 jaar in het vak en heeft in die tijd de nodige mensen zien komen en gaan. Het einde van werkrelaties bezingt ze op haar nieuwe plaat Tainted. "Het blijft jammer als het kapotgaat", vertelt ze aan NU.nl.
>> meer lezen

Partij Britse premier Sunak lijdt gevoelige nederlaag bij lokale verkiezingen (Fri, 03 May 2024)
De oppositiepartij Labour staat op winst en de Conservatieve Partij, van huidig premier Rishi Sunak, op groot verlies bij de lokale verkiezingen in 107 gemeenten in Engeland en Wales. Daarnaast heeft Labour een extra parlementszetel in de wacht gesleept, schrijft de BBC.
>> meer lezen

Ontslag dreigt voor meerdere agenten in Amsterdam na grensoverschrijdende appjes (Fri, 03 May 2024)
De politie Amsterdam heeft vier medewerkers strafontslag aangezegd omdat ze hebben deelgenomen aan een WhatsApp-groep waarin grensoverschrijdende en discriminerende teksten werden gedeeld. Zes anderen uit dezelfde groep wacht een voorwaardelijk ontslag, het elfde lid is berispt.
>> meer lezen

Apple gaat uitdagende tijd tegemoet: iPhone-verkoop daalt ruim 10 procent (Fri, 03 May 2024)
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn wereldwijd ruim 10 procent minder iPhones over de toonbank gegaan. Het enige waar Apple meer aan verdiende, waren diensten zoals de App Store en Apple Music. Maar ook dat staat onder druk.
>> meer lezen

Schoenmakers, goudsmeden en orgelbouwers verdwijnen vaker uit straatbeeld (Fri, 03 May 2024)
Schoenmakers, goudsmeden, kleer- en kaarsenmakers en orgelbouwers: het zijn enkele ambachtelijke beroepen die verdwijnen uit het straatbeeld, blijkt uit een inventarisatie van AmbachtNederland. Consumenten nemen steeds minder vaak de moeite om hun kapotte producten te laten repareren.
>> meer lezen

Orang-oetan behandelt eigen wond bewust met geneeskrachtige plant (Fri, 03 May 2024)
Een orang-oetan in Indonesië heeft een wond in zijn gezicht zelf zorgvuldig behandeld met een geneeskrachtige plant. Volgens wetenschappers is dit de eerste keer dat dit is gezien bij een dier, schrijft BBC News.
>> meer lezen

Indisch festival Tong Tong Fair in Den Haag gaat door geldproblemen niet door (Fri, 03 May 2024)
De Tong Tong Fair in Den Haag gaat dit jaar niet door in verband met geldproblemen. De 64e editie van het Indische cultuurfestival zou vanaf 24 mei plaatsvinden.
>> meer lezen

Ondergelopen straten in Zuid-Nederland door noodweer, code geel ingetrokken (Fri, 03 May 2024)
Het KNMI heeft code geel vannacht rond 1.30 uur ingetrokken. De weerwaarschuwing gold voor Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Flevoland vanwege noodweer.
>> meer lezen

Dierenwelzijn vanaf nu in Belgische grondwet verankerd: 'Historische doorbraak' (Fri, 03 May 2024)
De Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft een wet aangenomen om het welzijn van dieren op te nemen in de grondwet. De Senaat had eerder al voor de grondwetswijziging gestemd.
>> meer lezen

Meer dan 2.000 mensen aangehouden bij protesten op universiteiten in VS (Fri, 03 May 2024)
In de afgelopen weken zijn meer dan tweeduizend mensen aangehouden bij pro-Palestijnse demonstraties op verschillende Amerikaanse universiteiten. President Joe Biden heeft betogers dringend verzocht niet te ver te gaan.
>> meer lezen

Nederland verloor sinds 2013 natuur- en bosgebied ter grootte van Amsterdam (Fri, 03 May 2024)
De hoeveelheid natuur en bos in Nederland is in de periode van 2013 tot en met 2022 met bijna 2,5 procent afgenomen. Het gaat om een oppervlakte van 158 vierkante kilometer, bijna net zo groot als Amsterdam.
>> meer lezen

Video | Braziliaanse brug stort achter waarschuwende burgemeester in (Fri, 03 May 2024)

>> meer lezen

Weerbericht | Na zomerse warmte wordt het koel en winderig (Fri, 03 May 2024)
Na de zomerse warmte van de afgelopen week wordt het vrijdag een stuk koeler. De temperatuur blijft steken op zo’n 13 à 14 graden. Boven land waait een matige zuidwestenwind, aan zee is de wind krachtig.
>> meer lezen

Koningshuis en sportwereld treuren om dood Sjoukje Dijkstra: 'Einde van tijdperk' (Fri, 03 May 2024)
Het koningshuis en de sportwereld treuren om het overlijden van kunstschaatsicoon Sjoukje Dijkstra (82). Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima noemen haar een legende, terwijl NOC*NSF de olympisch kampioene van 1964 omschrijft als een unieke sportvrouw.
>> meer lezen

Explainer | Oppositielid afgetuigd bij anti-Ruslandprotest: dit speelt er in Georgië (Fri, 03 May 2024)

>> meer lezen

Turkije staakt alle handel met Israël vanwege oorlog in Gaza (Thu, 02 May 2024)
Turkije heeft alle handel met Israël gestaakt vanwege de humanitaire crisis in Gaza. De Turkse regering wil de in- en uitvoer pas weer hervatten als er "ononderbroken en voldoende" humanitaire hulp naar de Palestijnse bevolking in Gaza gaat.
>> meer lezen

Video | Jullie videobeelden van de forse onweersbuien in Nederland (Thu, 02 May 2024)

>> meer lezen

Italiaans gezondheidsministerie verbiedt yoga met puppy's (Thu, 02 May 2024)
Het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid heeft puppy-yoga verboden. Volgens het ministerie vinden veel yoga-activiteiten met puppy's plaats in ruimtes waar de hygiëne voor de dieren en de mensen niet op orde is.
>> meer lezen

Video | Hagelstenen ter grootte van knikkers teisteren Ede (Thu, 02 May 2024)

>> meer lezen

'Bolle Jos' vervolgd voor moordopdracht, maar niet voor verdwijning Naima Jillal (Thu, 02 May 2024)
Het Openbaar Ministerie gaat de nog voortvluchtige Jos L. voorlopig niet vervolgen voor de verdwijning van Naima Jillal. Wel staat 'Bolle Jos' terecht voor zes drugstransporten en het opdracht geven tot een liquidatie.
>> meer lezen

Oproep | Onweer, zware regen of hagel? Stuur jouw weerfoto's (Thu, 02 May 2024)
Het midden en zuiden van het land worden donderdag aan het begin van de avond flink getroffen door onweersbuien en hagel. Ook is op sommige plekken wateroverlast ontstaan. Zit jij in een gebied waar het nu noodweer is? Stuur ons dan een foto.
>> meer lezen

Amerikaans museum moet 2.000 jaar oud beeld teruggeven aan Italië (Thu, 02 May 2024)
Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft geoordeeld dat Italië alle recht heeft om een tweeduizend jaar oud Grieks beeld terug te vragen van een Amerikaans museum.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0